Féregtelenítés

2023.07.03.

Üdvözlöm! Befogadtunk egy 8 hetes kiscicát, már régóta készültünk rá, egy falubeli ismerőstől hoztuk el múlt csütörtökön. Előző gazdája adott be neki féreghajtót, kb. egy héttel ezelőtt, tehát tudomásom szerint jövő héten lenne esedékes az első ismétlő kúra, de talán már az oltás ideje is itt volna. Hogy a helyzet még érdekesebb legyen, hétvégén egy nyávogó dobozt találtunk az udvarban, valaki betett a kapunk alatt egy kiscicát, dettó akkora, mint amit hoztunk… megtartjuk. Egészségesnek tűnik, azonnal adtunk neki féreghajtót, ma reggel pedig láttunk is a székletében férgeket. Ami miatt dilemmában vagyunk, hogy kapjon-e a másik cica is most rögtön féregtelenítőt, vagy tartsuk magunkat a két hetes ismétléshez mindkét cicánál (akkor egy hét eltolódás van a két macska kúrájában)? Kicsit össze vagyok zavarodva ebben a témában, ugyanis egyik cica esetében sem történt meg a féregirtás 2-4-6 hetes korban (úgy olvastam több macskáknak ajánlott oltási és féregtelenítési programban, hogy ezután jöhet 8-9 hetesen az első oltás). Mi lenne a helyes sorrend esetünkben? Főképp azért foglalkoztat a kérdés, mert a dobozban érkező cicánknál jól láthatóan bebizonyosodott, hogy szükség van a féregtelenítésre? De hány kúrát csináljunk, mielőtt oltatunk? A cicák egyébként bent vannak, nem engedném ki őket, míg az oltásaikat meg nem kapják. Válaszukat előre is köszönöm, elnézést a kicsit bőre sikeredett levélért!

Ráadásul a bélférgeken kívül felmerül az esetleges külső parazitás (bolhák, fülrüh, kullancs …) fertőzöttség és esetleg más betegségek, rendellenességek jelenléte is.

Már csak emiatt is ajánlott mindkét cica állatorvosi vizsgálata, és a továbbiak egyeztetése állatorvosával, hogy a két kis szerencsés új családtag minél egészségesebb, szebb életet élhessen.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993