FIC

2021.01.29.

Kedves Doktorok!

Segítséget szeretnék kérni táp választásban.
Mancikánk 4 éves, egyedüli benti cica, szorongásra hajlamos, stressz helyzetekben vizelési problémákkal. Nagyon komoly hólyaggyulladása egy alkalommal volt, évekkel ezelőtt, akkor struvit-ot mutattak ki a vizeletében. Csak száraz eledelt eszik, nem szereti a nedves tápokat. Hajlamos keveset üríteni, napi 1-2 pisi és kétnaponta 1 székelés az átlag . A legutóbbi cseppekben ürítés Karácsonykor történt, vakarózással, feszültséggel együtt. Sikerült gyulladáscsökkentővel (Cystaid) és a RC Vet Urinary táppal, valamint Zylkene nyugtatóval kikezelni. Most már kiegyensúlyozott, játékos, bőven iszik, napi 2x vizel 🙂 Szeretném, ha egy készítménnyel meg lehetne oldani a szorongás-és pisi problémák kezelését. Most találkoztam a RC Calm tápjával, amiről azt olvasom, hogy egy kombinált készítmény, stresszre, szőrlabdára, bőrre, vizelet problémákra is hatékony, de arra nem találtam konkrét adatot, hogy a vizelet problémákra miként van hatással, csak a stresszoldó összetevővel, vagy más módon is, ahogy a urinary tápok. A kérdésem, hogy érdemes-e váltani, vagy a kettőt,a Urinary-t és a Calm-ot keverni, és, hogy ezek a gyógytápok akár életen át is adhatóak-e?
Köszönöm szépen!
Veronika

A RC Calm gyógytápja egy olyan aktív peptidet tartalmaz, amely nyugtató-stresszoldó hatású, és ezen hatás lévén magyarázható többféle betegség, köztük a a macskák alsó húgyúti szindrómájának (FLUITD) kezelése. A termék nem tartalmaz struvit oldására alkalmas összetevőket, ezért egy stresszre érzékeny és struvit kőképződésre hajlamos egyed esetében nem garantálható, hogy önmagában ezzel a táppal fenntartható a jelenlegi ideális állapot.

A képen egyébként én egy gyönyörű, egészséges és tökéletesen kiegyensúlyozott cicát látok, az évekkel korábbi tüneteknek nyoma sincs. Számomra nem világos, hogy az évekkel korábbi betegség kikezelése után most, jelenleg mit tesznek a cica egészségéneek megőrzőséért, de leírása alapján akármit is tesznek, vagy nem tesznek, nem látok változtatási kényszert.

 

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993