fogyás

2022.11.16.

Tisztelt Doktornő! Ismét Lajos Mihály vagyok. A kutyámat csütörtökön visszük műteni. Remélem, minden jól alakul.De van egy aggodalmam a kutya jelenlegi nállapota miatt. A balesete előtt még mindig kövérkés volt, aztán jöttek a székrekredései, kétszer át kellett mosni a beleit, előtte csak tejet, levest volt szabad kétszer is adni neki, de végül csak a tejet fogadza el, egyszer meg, amikor még nem tudott vizrelni, egy nap semmit sem mertem neki adni, nehogy túlfeszüljön a hólyagja, és erősödjön a székrekedése. De ennek már vége, jó étvággyal eszik, bár van, hogy kicdsit noszogazni kell, de rendesen eszik, és mégis a kis sétái után lefogy. Már aggaszt a dolog. Ha egyszer jól eszik, táplálót, főtt baromfihúst, rizzsel, akkor miért nem marad meg rajta, amit eszik? Amellett a közelmúltban volt epehólyaggyulladása, és a mája is valqamelyest elzsírosodott, nem volt neki szabad adnom a főtt bromfiszárny vagy baromficomb zsíros bőrét. Most, hogy már elmúlt a gyulladása, adhatok neki bőrt is? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Lajos Mihály

A medencecsont törést szenvedett kutya esetében nem csodálkozom, hogy csökkent az étvágya, a kevés mozgás miatt esetleg sorvadnak az izmai is. Nem tudom ugyan, de gondolom, hogy nem kapott bőséges fájdalomcsillapítást, hogy keveset mozogjon, kisebb eséllyel alakulhassanak ki medencei sérülések a törött csontvégek miatt. Azt gondolom, hogy mindez a műtét után lassan rendeződhet. Egyébként önmagában nem tartom rossznak, ha a korábban túlsúlyos kutya ideális súlyra fogy.

A kutya májelzsírosodását, májelégtelenségét rendszeresen kontrollálni kell. A terápia fontos része a diéta, ezt a kezelést végző állatorvossal érdemes egyeztetni. Nem célszerű az esetet nem kellő mélységben ismerő tanács alapján dönteni diétás kérdésekben sem.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993