Francia bulldog

2023.11.21.

Jó reggelt!
Francia bulldogunk november 6.-án fialt 6 kiskutyát. Rengeteg teje volt az anyukának, a kölykök gyönyörüen szoptak és aludtak. 4. napon az egyik kiskutya sírni kezdett, úgy tünt, hogy a hasa nem igazán puhult, befeszült és csak sírt. Kb másfél napig és elpusztult. Rá egy napra, csatlakozott hozzá még 2 kiskutya.. Itt nálunk azt tanácsolta az állatorvos, hogy térjünk át tápszerre…megtettük..2 nap múlva még 2 kiskutya. És tegnap este az utolsó kiskutya is elkezdett sírni és sajnos úgy néz ki, hogy ő is el fog pusztulni…
Székletjük sárgás volt, de volt amelyiknek szemcsés és volt amelyik sötétzöld, illetve vége felé pici rózsaszínes vagy pici vér volt benne.
Nagyon szépen kérném a segítségét mit tehetünk volna…? Mit rontottunk
el? Jövő héten fial a másik kutyánk nem szeretnék ugyanígy járni szegény kiskutyákkal.
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel!!
Angéla

Nézze, az adatlap szerint a szuka nem minden évben oltott, nem tudom, hogy a féreghajtás mikor volt elvégezve utoljára nála, azt sem,  hogy tényleg magártól megellett-e (fialt) vagy császármetszeni kellett-e … és ezen kívül is csak azt tudom, amit leírt nekem, miszerint a 4. naptól gyorsan elveszítették az egész almot.

Minden kutya esetében ajánlott a kötelező veszettség elleni védőoltás mellett a kombinált oltást is beadni, és negyedévente legalább elvégezni a féreghajtást, állandó külső parazitaellenes kezelést végezni. Egy tenyész szuka esetében is ez az alap. Ha ez sem történt meg, akkor igen nagy az esélye annak, hogy valamilyen fertőző- és/vagy parazitás betegség végzett a kölykökkel.

A feltételezésem túli pontos diagnózishoz a kölykök kórbonctani vizsgálatával és kiegészítő vizsgálatok elvégzésével lehet jutni. Ha a másik vemhes kutya is hasonlóan nincs felkészítve a tenyésztésre, úgy sajnos ott is adódhatnak problémák. A féreghajtást még el lehet és érdemes is elvégezni nála, de a vakcinázást nem ajánlott magasvemhesen elvégezni.

Sajnálom a történteket.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993