Fültisztítás

2020.08.13.

Tisztelt Állatorvos!

Yorki kutyusomnak Panzi Pet Fültisztító cseppet vettem. Kérdésem az lenne, lehet-e úgy használni, hogy közvetlenül a fülébe csepegtetek bőségesen, masszírozom kicsit, majd miután megrázta a fülét kitörölgetem kívül, amit feloldott. Régen a szőrtépkedés miatt örökké gyulladt volt a füle, akkoriban Otodine-t használtam neki, de miután nem tépkedik a fülszőrét teljesen megoldódott a probléma, ezért gondoltam nem Otodine-t veszek fültisztítasra, mert már jó 2 éve rendben van a füle. Használható akkor ez a Panzi Pet belecseppentéssel? Válaszát előre is köszönöm!

A Panti Pet fültisztító folyadékot a gyártója a Ön által leírtakhoz nagyon hasonló módon ajánlja, pontosan:

“Szegje előre az állat fejét, majd a méret és a szennyeződés mértékének megfelelően öntsön a folyadékból közvetlenül a hallójáratba! Masszírozza néhány pillanatig a fültövet, majd hagyja, hogy az állat kirázza a füléből a feloldott szennyeződést! Törölgesse ki a fülkagylót egy vattával! Fültisztító pálcikát csak akkor használjon, ha az állat fejét biztosan rögzíteni tudja! ”

Mindezekhez annyit fűznék hozzá, hogy a termék a nevében foglaltaknak megfelelően csak a hallójára és a fülkagyló tisztítására alkalmas, azaz, ha a kutya hallójáratában toklász, fekély, vagy növedék van, vagy bakteriális, parazitás, illetve gombás gyulladás, úgy a fültisztító folyadék bármilyen alkalmazása nem fogja megoldani a bajt. Érdemes lenne állatorvosával megbeszélni, hogy miért szeretné alkalmazni a fültisztítót és amennyiben szükséges, úgy a kutya vizsgálatát és kezelését kérni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993