Furcsa viselkedés

2023.12.18.

Tisztelt Doktornő/ Doktorúr!
Van egy 14 éves kutyánk aki pár napja teljesen másképp viselkedik, nem önmaga. Az első pár napban állandóan bújt hozzám, követett mindenhova, de ez azóta megszűnt.A lakásban lassú, szomorú, semmi sem érdekli. Enni is késő este eszik, velünk se nagyon kommunikál. A barátomat van hogy meg is morogja. Sétálni szívesen megy, akár fut is, viszont feljönni nem akar. Állatorvosunk nem talált semmi fizikai problémát. Elkezdtünk adni neki gyógyszert demenciára illetve fájdalomcsillapítót, de mint említettem séta közben semmi baja. Nem történt itthon változás sem a környezetében, sem a személyünkben. Sokat is alszik, illetve többet álmodik. Tudom, hogy ez így nehéz, de hátha valaki látott már ilyet.
Köszönöm

Szerintem minden állatorvos látott már hasonló viselkedés változással járó tüneteket, a probléma inkább az lehet, hogy sok és sokféle betegség járhat hasonló tünetekkel. Gyakorlatilag bármilyen lázzal, fájdalommal, diszkomfort érzéssel járó betegség mutathatja ezeket a tüneteket.

Nem tudom, hogy állatorvosa milyen vizsgálatokat végezhetett ami alapján kizárt betegségeket. Ő legalább tudhatja, hogy van-e láza a kutyának, észlelt-e bármilyen látható, tapintható, fizikális eltérést. Nem tudom, hogy milyen vér-, vizelet-, széklet paramétereket vizsgált, volt-e lehetősége bármilyen képalkotó, vagy egyéb kiegészítő vizsgálatnak.

Jelezze állatorvosának, hogy nem történt változás a megkezdett kezelésre, és kérje további vizsgálatait, hogy kiderülhessen a kutya betegsége, és ezzel az esélyei is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993