Gennyes méhgyulladás

2024.03.16.

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

A tegnapi napon (március 14.) gennyes méggyulladást diagnosztizáltak a 9.5 éves puli-pumi keverék kutyusunknál! A vizsgáló orvos kettő injekciót adott a kutyusnak, és megbeszéltük, hogy ha a kutya egy – két napon belül nem lesz rosszabbul, eszeget, hétfőn értekezünk és a hét folyamán megműti. Amennyiben rosszabbul lenne, keressük fel a legközelebbi állatkórházat. A kutyus nincs rosszabbul, sőt a kedve még jobb is mint tegnap, eddig egy fél konzervet és némi tápot már megevett, iszik – pisil, de még is rettenetesen aggódunk, hogy nem-e későn lesz a jövő heti mégeltávolítás. Lázasnak nem lázas, nem meleg, de picit remeg (meg is lett már nyírva). A kutyust tegnap elaltatták a vizsgálathoz. A kérdésem az lenne, hogy nem lesz későn ha csak jövőhéten műtik meg? A méggyulladás nem zárt, tehát válladékozik a kutyus. Köszönöm a választ!

Nézze, ha a nyakcsatorna zárt lenne, a kutya semmit nem enne, hányogatna, a véreredmények pedig lényegesen magasabb vese- és/vagy májparamétereket mutatnának, akkor azt mondanám, hogy akár ügyeletben is, azonnali életmentő műtétre van szüksége a kutyának. Leírása szerint itt szerencsére nem erről van szó.

Állatorvosával ellentétben én nem tudom, hogy mikor volt az utolsó tüzelése a kutyának, mióta alakult ki a gennyes méhgyulladás, van-e a gennyes méhgyulladás mellett petefésze, méh ciszta, daganat esetleg emlődaganat is a kutyán, milyen az általános állapota, mennyire károsodott a vese- és máj működése … pedig legalább ennyi adat ismeretére lenne szükség ahhoz, hogy meg lehessen ítélni, mennyi a kockázata a műtét néhány napos halasztásának.

Én Önökkel és állatorvosukkal együtt remélem, hogy hétfőig nem rosszabbodik a kutya állapota, és a mielőbbi műtéttel rendeződik a probléma.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993