Gyors légzés

2021.09.19.

Kedves doktornő.
Kb. 10 napja találtam egy kiscicát. Vagyis inkább ő talált engem ? ahol lakom a panelnál több cicáról gondoskodom. Egyszer csak itt termett. Azt vettem észre, amikor közelebb engedett magához, hogy nagyon gyorsan szedi a levegőt. Elvittem orvoshoz. Reggel és este kapott Clavudale antibiotikumot. Aztán valami másik antibiotikumot injekcióba. Meg valamilyen erősítő inyejciókat. FELV és FIV tesztek negatívak. Közben rájöttek, hogy vérszegény is. B12 vitamin injekciót kap. Meg erősítő vitaminokat. Sajnos a gyors légzés továbbra sem javul. Percenként 60 a légzése. Amikor alszik, akkor valamivel kevesebb. Sokat pihen. Alszik. Nem túl aktív. De eszik. A szeme tiszta. A szőre fényes. Mosakszik. Nem tüsszög, nem köhög, nem prüszköl. Kis érdeklődő. 1,2kg. Ki van féregtelenítve is.
Egyenlőre pici javulás mutatkozik. Rózsaszínűbb az ínye.
A gyors légzés minden kezelés ellenére megmaradt, úgyhogy ma kapott szteroid inyejciót is. Egyelőre nem látok javulást.
3 mentett cicám van. Úgyhogy nem hozhattam be. De a pincében kapott puha meleg fekhelyet, hogy meg ne fázzon. Napközben napozik.
Az lenne a kérdésem, hogy mit tudnék még érte tenni. Mi lehet a baja?
A doktor úr azt mondta, hogy ha a vérszegénység javulni fog, akkor a légzése is javulni fog. Ha nincs valami vele született rendellenesség vagy gyógyíthatatlan betegsége.
Nem tudjuk, hogy mióta áll fent ez az állapot. Kb 3 hónap körüli a cica.
Ez egy kisvárosi rendelő. (Szlovákia) Amit tudtak megtettek. Hátha a doktornő tudna valami tanácsot vagy ötletet adni. Nagyon hálás lennék. Szeretném megmenteni.
Előre is köszönöm szépen a segítséget

Leírása alapján állatorvosa nagy szakértelemmel és gondossággal kezeli a cicát, és igaza lehet abban, hogy a vérszegénység állapotán kellene átsegíteni a cicát. A vérszegénységnek oka lehet a cica korábbi alultápláltsága, alulfejlettsége, parazita és vírusfertőzöttsége.

A vérképző szervek támogatását takarmánykiegészítő szerek adásával (nálunk pl Thrombup szirup) lehetne megoldani.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993