Hányás

2021.09.13.

Jó napot kívánok!
A macskám kb másfél hónapja napi szinten hány. Először csak egyszer, egy nap, mostmár van, hogy többször is. Felkerestük a környékbeli állatkórházat, ahol többször kapott injekciot (hányás csillapotot illetve antibiotikumot) csináltak nála röntgent, semmi eltérést nem mutatott, vérvétel is történt, azon egy kis gyulladás volt látható. Adtunk neki az orvos javaslatára szőr oldó pasztàt,(perzsa macska) illetve napi kétszer Quamatel mini-t 1/4. Nem lett javulás így elvittük máshová orvoshoz, akkor már nagyon rosszul volt, semmi nem maradt benne, így ott tartották két napra ahol kapott infizioban gyógyszereket, az ő állításuk szerint ott egyszer sem hányt. Haza hoztuk és éjszaka megint arra ebredtunk hogy hány. Általában csak ilyen slejm szerű dolog távozik. Nem tudjuk már, hogy hova vigyük, mit kezdjünk vele, a tápokat amit eddig kapott mindent lecsereltunk sensitivre, gyomor kímélőre, de nem lett jobb. Esetleg gondolkoztunk azon, nem e lehetséges, hogy lelki eredetű gond okozza nála ezt, ugyanis azt olvastam hogy ők megéreznek minden féle változást, és én jelenleg kisbabát várok, nem tudom lehet e az ő betegségével összefüggésben?!
Köszönöm előre is ha válaszol.

A macskák valóban érzékenyek, és ha nem napi szintű hányásról, hanem viselkedési zavarról, esetleg rendellenes helyekre (ágy, ruhák, cipő …) történő vizelésről lenne szó, úgy inkább elfogadnám a “lelki eredetű gondot”.  A napi szintű hányogatást sokkal inkább betegség tünetének gondolom.

Sajnos nincs egyszerű mentő ötletem. A cica részletes kivizsgálása képes kideríteni a gyakori, eddigi tüneti kezelésnek ellenálló hányás hátterét. Gondos fizikális vizsgálat (lázmérés, a szájüreg/garat átvizsgálása, nyirokcsomók vizsgálata, hasüreg áttapintása …) laborvizsgálatok (vírus tesztek, hematológiai és biokémiai paraméterek, vizelet/széklet labor … hormon mérések …), képalkotók (kontrasztos röntgen, ultrahang …) esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok nagy valószínűséggel nyomra vezetnének.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993