Hányás

2024.01.24.

Üdvözlöm!

Van egy 6 és fél éves ivartalanított nőstény macskám. Kb. 4 hónapja két naponta hányással küzdünk. Állatorvos végzett vérvizsgálatot, ultranhangot valamint kontraszt anyagos röntgen felvételt is, mindent rendben talált. Többször kapott savlekötőt ezek ideiglenesen megszüntették a problémát. Amint abbahagytuk visszatért a hányás.
Korábban sajnos többször tápot váltottunk valamint sok féle nedves eledelt is kapott.
Jelenleg 6 hete hipoallergén tápot kap (Royal Canin veternity diet). Sajnos ez sem szüntette meg a problémát. 1 hete kap probiotikumot ( Purina proplan fortiflore plus), ezzel értük el eddig a legjobb eredményt, 7 napig nem hányt a macska. A mai napon sajnos hányt, a hányás rózsaszín habos. A kedve jó, eszik, iszik.
Mi lehet a probléma? Javulhat idővel probiotikum hatására?
Az állatorvosunk endoszkópos vizsgálatot szeretne.
Ön szerint mi lehet a megoldás?

Köszönettel:
Nagy Noémi

A hányás az egyik leggyakoribb tünet macskák esetében is, sok tucat betegség, kóros állapot előidézheti. Igazából nem tudom, hogy milyen vérvizsgálatok történtek, amelyek negatív eredménnyel zárultak az adatlap szerint oltatlan cicánál, nem tudom, hogy történtek-e vírustesztek, vizelet labor, kizárható-e az ultrahang vizsgálat alapján az idegentest, részleges bélelzáródás, daganatos megbetegedések …. jelenléte.

Állatorvosa mindezekkel és több egyéb adattal is sokkal inkább tisztában van hozzám képest, és könnyen lehet, hogy az endoszkópos vizsgálat hozza meg az eredményt. Ha ez  esetleg mégsem hoz eredményt , akkor is az ő véleménye alapján lenne érdemes a vizsgálatokat folytatni, mint az én, vagy más az esetről kevesebbet tudó állatorvos megérzései alapján.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993