Hányás hasmenés

2022.03.01.

17 hónapos amstaff keverék fiú kutyám múlt héten kedde kezdett el sárgát hányni napközben de eleven volt játékos étvágya is volt. Nem mutatott más tünetet. Este vacsorázott ugyan azt. Csirkecomb főve natúr hozzá rizs és cukkini volt. Pár órával később éjjel kihányta és sokáig hányt is. Másnap szerdán ugyan ez volt. Ajánlásra csütörtökön már gastroin. Tábot kapott a royal canintol. Mindeközbe nem fájt neki semmi evett ivott játszott. Aznap csütörtökön benne maradt minden. Pénteken viszont kezdődött elölről hányt és már ment a hasa egész éjjel. Szombat reggel a kórházba kezdtünk. Nem volt láz nem dehidratált. Hasa érzékeny volt. Kapott görcs oldot hasfogót antibiotikumot és probiot. Azt mondták továbbra is diéta. Vasárnap nem hányt és a kaki is kezdett jobb állagú lenni. Tovabbra sem mutatott semmi más tünetet. Viszont nem ette már meg a tápot. Majd éjféltől folyamatosan ment a hasa. Tegnap reggel kórházba vittem. Ugyan azt a kombót kapta majd másnap vagyis ma behívtak röntgenre miután tegnap este beadtam a kontraszt anyagot. Röntgen nem mutatott semmit némi gázt. Azt mondták felnyalt vmit..továbbra is adjam a antibiotikumot és a probiot 2 hétig. Majd ha újra panaszos lenne akkor vigyem. Tegnap óta nem kakilt. Nem lázas nem dehidratált. Eleven. Tegnap ma evett natúr csirkemell rizs kefir. Hasa azt mondták nem fáj már neki. Hasfogót sem kapott. Nem vagyok biztos benne h ennyivel eleget tettünk érte. Érdemes lenne váltanom más kivizsgálás érdekében? Köszönöm a segítséget

Én csak annyit olvastam a vizsgálati eredményekről, hogy később a has nem volt már érzékeny.

Nem tudok semmit a natív röntgen(ek) sem a kontraszt röntgen felvételek eredményéről, sem a korábbi fizikális vizsgálatokról, azt sem tudom, hogy volt-e vér-, vizelet-, széklet labor, hasi ultrahang. Nem tudom milyen védőoltásai vannak a kutyának, parazitamentesítve mikor volt. Én nem tudom, hogy mi volt az oka a hányásos-hasmenéses tüneteknek, nem tudom, hogy rendeződött-e az állapota.

Ha a kutya mostanra tünetmentes, úgy szerintem sincs további teendő, utólag kevés az esély, hogy kiderüljön a pontos megbetegedése.

Ha nincs teljesen rendben a kutya, úgy gondolom további vizsgálatok kellenek a betegségének kiderítése érdekében.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993