Harapás

2020.07.01.

Tisutelt Doktor úr!
Van két cicám kertesházban lakunk egy kisfaluban a pilis hrgység környékén
Egy kérdésem lenne a cicák védőoltásárol. Eddig nem is tudtam hogy leukozis és veszettség elleni oltást nem lehet egyszerre beadni.
Az én cicáim 2017 ben és 2018 ban is úgy kapták meg egyszerre a kombinálttal
2019 ben veszettség ellen nem kaptak meg az oltást mert az új állatorvosunk szerint nem lehet együtt beadni mert megterheli az immunrendszert és nem add utána megfelelő immunválaszt. szánom bánom de elfelejtettük veszettségoltásra vissza vinni mert éppen babát vártam és építkeztünk.
Áprilisban este Behemoth cica kiszökött egész éjjel nem került elő. Reggel sántított. Vittük is dokihoz valami megharapta doki szerint egy nagy kutya.
Kapott antibioutikumot utána. Miután meggyógyult megkapta a szuriját is veszettség plusz kombinált leukozisra vissza kell vinni.
Hétfőn elment a hangja, (ma viszem orvoshoz).Google a barátom rákesetem a macska rekedtségre azt irták hogy a veszettség első tünete lehet.
Más baja nincs eszikniszik olyan mint szokott lenni. Azóta nagyon aggódom
Az állatirvios azt mindta hogy igen pici a valoszínusege hogy ez veszettség lenne.
Tøbb ok miatt is.
Mivel csak Mo kötelező évenkéti máshol 2-3 évente oltanak.
2017 ota nem találtak veszett állatot.
De azért én aggódom
Két kis gyerekkel vagyok otthon.
Ön szerint se lehet ez a veszettség jele?

Megértem aggodalmát, és 100%-ban nem tudom megnyugtatni, de állatorvosával egyetértek annyiban, hogy nagyon kicsi az esélye a veszettségnek ennél a cicánál.

Nem tudom, hogy a cica végül hány veszettség elleni védőoltást milyen időszakokban kapott, azt sem, hogy kideríthető-e egyértelműen, hogy az a bizonyos nagytestű kutya oltott-e veszettség ellen, de érzésem szerint állatorvosa nem fog felelőtlen kockázatvállalást ajánlani.

Ha állatorvosa véleménye ellenére nem tud megnyugodni az ügy tekintetében, úgy  állatorvosa a cica szérum mintáját el tudja küldeni a veszettség elleni titervizsgálatra, ami alapján eldönthető, hogy védett-e a cica a veszettség vírusa ellen. Van olyan állatorvosi rendelő, ahol a cicát megfigyelésre bent tudják tartani akár hetekre, az esetleges veszettség tünetmentes időszakára, vagy addig, amíg megérkezik a titervizsgálat eredménye.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993