Hemangioszarkoma

2023.07.26.

Köszönöm korai válaszát! A műtét ami június 27 volt nem tudták maradéktalanul eltávolítani az összes érintett szövetet sajnos. Előtte héten volt EKG , ultrahang, röntgen, vérvétel.
Daganatot nem találtak, EKG jó volt, a egyik versében és epehólyagban volt némi lerakódás de ezenkívül nem találtak eltérést. Kicsi vérszegénység , prosztata megnagyobbodás. A seb szépen gyógyul csak sok bőr halt el. Kérem ez alapján ha tud valamilyen pontosabbat mondani.

Nézze, ha tényként elfogadjuk, hogy van tumor reziduum a kutya szervezetében, akkor nem lemondó az a hozzáállás, hogy bármilyen onkológiai terápiával rossz az esély a teljes gyógyulásra.

A helyi reziduum esetében a teljesség kedvéért a reoperáció elvi esélyét is leírhatom a kemoterápia (VAC-protokol), metronomikus kezelés immunterápiák,  oncothermia és ezek kombinációi mellé, de olyan terápia nincs, amivel ígéretet lehetne tenni a kutya gyógyulására. A klasszikus kemoterápiát nem számítva a többi kezelés alternatív onkológiai kezelésnek nevezhető, és emellett az interneten is találtak más nyilván számtalan csodaszert és csodaeset leírását.

Ennyi adat alapján nem lehet pontosabbat mondani. Én nem tudom, amit a műtétet végző állatorvosa valószínűleg igen, hogy hol, mennyi helyi reziduum lehet, van-e megnagyobbodott regionális nyirokcsomó, és ha gócos elváltozásokat nem is láttak a műtét előtti képalkotókon, de mennyiben megnagyobbodott a máj és a lép. A kutya esélyei pontosabban megítélhetőek lennének egy műtét utáni, friss restaging vizsgálattal, ami ideális esetben egésztest 3D képalkotó vizsgálat lenne.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993