Húgykő

2020.05.13.

Tisztelt Doktor/Nő!
Olyan problémával fordulok önhöz hogy pár hete észrevettük hogy az ivartalanított kandúr cicánk 22 hónapos lakasban+erkelyen tartott ,néha vizeletet csepegtet a lakásban .Elvittük orvoshoz aki a ultrahangot csinált mutatta a csillogó részeket a képernyőn hogy azok a kövek viszont nem vett vizelet mintát és úgy kapott egy pasztát amit naponta 2x kell adni neki +Royal Canin struvit oxalátos tápot egyen +sokat igyon és ez rendbe hozza.Eddig is folyamatosan ette az urinary tápot és nedves tápot többfélét viszont azt nem sterilt mert azt nem akarja megenni és csirke pulykamell sonkát szokott még enni.
2 hete volt egy ablakcserenk és kidobtuk a padlószőnyeget , ami tudom neki stressz forrás és azt mondta a doktornő a stressz is okozza a húgykövet.
Viszont ő alapjaraton is egy stresszes cica orvosnál fúj morog alig lehet megvizsgálni sőt otthon is elég agresszív.
De ha nem vett vizelet mintát honnan tudja hogy struvit vagy oxalát ez a paszta mindkettőre jó lenne?
Mit tudna javasolni ?
Válaszát előre is köszönöm.
Benkőné Maka Mariann

A húgykövességet meg lehet állapítani ultrahang vizsgálattal, ha a képeken üledék csillámlik, vagy pláne, ha méretes kövek ábrázolódnak. A húgykő (homok, kristályok) kémiai összetételét a vizelet üledék vizsgálatával, még pontosabban húgykő analízissel lehetséges megállapítani.

A javaslatom az lenne, hogy ha a leírt kezeléssel nem lesz tünetmentes a cica egy hét múlva (ha nem tud pisilni, akkor korábban, rögtön), úgy keresse fel állatorvosát egy kontrol vizsgálatért, mondja el neki a tüneteket, mondja el aggályát is, és kérjen vizelet vizsgálatot a pontosításért.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993