Idős cica

2022.04.20.

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő!
Macskám kb. két hónaja erősen hányt, orvostól antibiotikumot kapott. A hányás csökkent, de egy nyálas öklendezés kezdődött. Ismét antibiotikumot kapott. A többszöri antibiotikum oltás után gyógyszerszagú lett a bundája, erőteljes vakarózás kezdődött. Nyáladzás erősödött, orvos szerint macskanátha. Az orvos azt javasolta elbódítja és átnézi a fogait. Annyira rossz állapotban volt a macskám , hogy ezt lemondtam. Magam döntöttem. Fürdettem és vízhajtó vérnyomáscsökkentő teát adtam neki, kicsit két három milit naponta. Tápját lecseréltem vesekímélő tápra. Sokkal jobban van. Bundája tiszta nem szagos, nem vakarózik. Kiszáradva nincs, bár a vízivása és a vizelete csökkent. Ösztönözni kell az ivásra. Vizelet 70 mili körül naponta , macska súlya 2,7 kg. Étvágya hullámzó. Sokat fogyott. Szájában nem látok elváltozást, nem szagos, viszont a nyáltermelődés fokozott. Kérdésem, hogyan tovább? Nyilván vigyem orvoshoz, csak elég bizalmatlan vagyok, sajnos már másodszor jártunk vele rosszabbul.16 éves a cica, szeretnék az életminőségén javítani arra az időre ami van még. Köszönettel

Hasonló tüneteket számtalan betegség (vírusos betegségek, pajzsmirigy túlműködés, cukorbetegség, daganatos betegségek, veseelégtelenség, májelégtelenség ….) okozhat egy idős, oltatlan macskában. A baj sokszor nem jár egyedül.

A cicának elsősorban mielőbbi részletes kivizsgálásra (fizikális vizsgálatok, vírustesztek, vér/vizelet/széklet labor, képalkotók, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok …) van szüksége ahhoz, hogy kiderülhessen, milyen betegséggel, vagy betegségekkel terhelt.

Ezután lehet esélyekről, kezelésről beszélni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993