Immunerősítő

2021.10.25.

Üdvözlöm!
A 16 éves nőstény cicám étrendjébe nemrég beiktattam a DmGuard immunerősítő készítményt. Bár egészségi állapota nem indokolta, úgy gondoltam, hogy a tél közeledtével nem árthat az immunerősítés. A tájékoztatóban leírtak alapján adagolom, naponta egy alkalommal 10cseppet 10ttkg alatt. A készítmény adagolásának megkezdése után pár nappal emésztetlenül visszajött belőle az étel, azóta lecsökkentettem 5 cseppre az adagot, de még azóta is előfordul a fent említett tünet. Előtte ilyenre még nem volt példa. Egyéb tünet nem mutatkozott, jó kedélyű, normál állapotú a cica. Étrenden belül változás nem állt be, prémium száraz illetve nedves eledelt kap a házikoszt mellett. Lehet összefüggés a kettő között, okozhatja az immunerősítő a hányást? Leállítsam a készítmény adagolását?
Ui.: A cicának eddig szerencsére soha semmilyen panasza nem volt, féreghajtás rendszeresen történik.
Köszönettel várom válaszát!
Üdvözlettel: Dorka

Nézze, a hányásnak olyan sokféle betegség, elváltozás, ok állhat a hátterében, amit felsorolni sem egyszerű egy idős, kijáró (vagy csak kertben élő?), oltatlan cica esetében.

Persze, egyszerűen megteheti, hogy befejezi az immunerősítő kiegészítő szer adását, és megfigyeli, hogy elmarad-e a hányás, de egy kijáró cica esetében nem lehet biztos a tünet elmaradásában.

Én már csak a cica kora miatt is azt tanácsolom, hogy kérje meg állatorvosát részletes kivizsgálásra (fizikális vizsgálatok, vírustesztek, vér/vizelet/széklet labor, esetleg képalkotók …), hogy kiderülhessen nincs-e betegség a megfigyelése mögött.

Önnel együtt én is azt remélem, hogy minden rendben a cicával, és még évekig sok örömet okoznak egymásnak. Ha ez így is van, a rendszeres parazitamentesítések mellett egy kijáró cicának különösen fontos a védőoltások beadása is.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993