Ivartalanítás, ill. Bőr pirosság

2024.05.05.

2 éves chivava lány kiskutya több mint fél éve ivartalanítottuk, nemrég észrevettük a lepedőn kis halvány rózsaszín foltot. Érdeklődnek, honnan, és miért jön ez, ha ki van ivartalanítva?! Nagyon hiperaktív kiskutya, észrevennénk, ha valami betegség állna a háttérben. A másik pedig, hogy a kis könyökén a bőr piros, kék Lukács kenőccsel kezeljük, elmúlik, de visszatér. Minőségi tápot kap, csirke kizárt..
A nasi szintén csirkementes. Köszönöm válaszát előre is…

Ha a piros foltok a hüvelyből származnak, úgy az egy ivartalanított szuka esetében is származhat a vizelet kiválasztó szervek (vese, húgyvezeték, hólyag, húgycső), vagy a hüvely gyulladásos (és akár daganatos) elváltozásaiból.

De a piros foltok részemről származhatnak a végbélnyílásból, de akár a száj-, vagy orrnyílásból, vagy a test bármelyik részéről, akár a könyök bőrelváltozásából is.

Leírása szerint a könyöktájéki bőrelváltozás hátterében táplálék allergiát sejtenek. A táplálék allergiát nem csak csirkehús fehérje okozhatja, így hacsak nem hypoallergén minőségi tápot fogyaszt a kutya, úgy a táplálék allergiát sem lehet kizárni. Nem beszélve a nem-táplálék allergiák sokaságáról. Ezen túlmenően más betegségek, elváltozások is okozhatnak a könyöktájékon bőrtüneteket.

Az észlelt megfigyelések, tünetek miatt érdemes lenne felkeresniük állatorvosukat és a kutya részletes kivizsgálását kérni. Csak így derülhet fény az észleltek hátterére, és a megoldásra is.

Az állatorvosi vizsgálatokat és  az eredményeken alapuló primer kezelést semmiképpen nem pótolhatja, de a kiegészítő kezelésekben eredményes lehet:

https://fitovet.hu/termek/immunorm-szirup/

https://fitovet.hu/termek/centiforte-krem/

vagy esetleg más, gyógynövény hatóanyagtartalmú Fitovet termékek:

Fitovet – gyógynövények erejével az állatokért

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993