Ivartalanítást eltitkolhat kutyatenyésztő a vevőnél??

2020.02.27.

Üdvözlöm Önöket! Szeretnénk venni egy Bordeaux-i dog kan kiskutyát tenyésztőtől. Megbeszélésünk másnapjára időzítettük, hogy megtekintjük a kutyát, de másnap jelezte felém az eladó, hogy csak 4 nap múlva menjünk (különböző okai miatt). Közösségi oldalon megláthatta, hogy nekünk van egy szuka bordeaux-i dogunk és gyanakszunk, hogy valami áll a háttérben. A kérdésem: lehetséges, hogy ivartalanítja időközben, amit felénk nem jelzett? Csak műtéttel lehetséges,(itt látnánk a heget) vagy van más módja is annak ,hogy nemzőképtelen legyen idővel a kutya? Laikus kérdés, de esetleg injekcióval vagy gyógyszerrel? Törzskönyves árban és TK-+ szerződést informált felénk, de tudomásunk van róla,hogy törzskönyv nélkül is adnak el , mint tenyésztő. Válaszukat előre is köszönöm!

Nem szívesen táplálom a gyanújukat, ezért csak általánosságban válaszolom, hogy egy egészséges kölyök kutya esetében is viszonylag könnyen kitapintható a két apró here a herezacskóban. Ha csak egyetlen, vagy egy here sem tapintható a herezacskóban, vagy a lágyékcsatornában, annak legvalószínűbb oka egy-, vagy kétoldali rejtett heréjűség lesz, az esetleges műtéti kasztráció esetén a varratok, vagy hegek szintén láthatóak.

Az adásvételi szerződésben Önök is kikötésekkel élhetnek. Megszokott esetben a kölyköt rövidesen elviszik saját állatorvosukhoz, ott remélem megnyugtató válaszokat kapnak kételyeikre.

Elméletileg létezik kemokasztráció (gyógyszeres kezeléssel elért nemzőképtelenség) is, de ezt még inkább valószínűtlennek tartom.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993