Ízület és porcerősítő

2023.09.30.

Van egy 9 éves, 30kg-os aktív magyar vizslám. Mikor 1 évesen örökbefogadtuk, néha fájtak a lábai, akkor készült röntgen is, azt mondták, hogy csak a hirtelen növés okozza. Kapott fájdalom-és gyulladáscsökkentőt, el is múlt a probléma. Azóta néha egy-egy megerőltető túra vagy játék után meghúzta a lábát, 1-2 napig sántított, de alapvetően nem volt probléma.
Egy ideje azonban felkelés után kattogott a bal mellső lába, és picivel gyakrabban sántított nagy séták után. Egy hónapja pedig örökbefogadtunk egy második kutyát, akivel hatalmasakat játszanak, azóta viszont egyre többet sántít. Felkelés után picivel, vagy legkésőbb pár nap múlva mindig el is múlik, csak a játék utáni pihenésből felkelve fáj neki.
Ezért szeretnék ízület-és porcerősítőt adni neki, azonban teljesen belezavarodtam a nagy választékba. Eddig az Aniflexi port találtam a legjobbnak, de azt sem tudom, hogy melyik hatóanyagú szer a valóban hatásos, a kollagénes vagy a glükozaminos? Valahol pedig azt olvastam, hogy ízesítés-és adalékmentes embereknek készült porcerősítő is adható kutyáknak, mert ugyan az a hatóanyag, csak olcsóbb, igaz ez? Hasnyálmirigy gyulladása is volt korábban a kutyának, érzékeny a gyomra, így nem merek csak úgy adni neki bármit.
Előre is köszönöm válaszát!

Valóban zavarbaejtő a kutyáknak gyártott ízület- és porcerősítő szerek kínálata is, ha ehhez még a humán szereket is hozzávesszük, úgy akár igazi kavalkádról beszélhetünk.

Tovább növelve a lehetséges szerek bőségét ajánlom figyelmébe a Fitovet család ízület-, csontváz termékeit is (Centamin forte szirup és tabletta, valamint Osphyt tabletta).

https://fitovet.hu/termekkategoria/izulet-csontvaz/

Számomra azonban az adja a válaszadás igazi nehézségét, hogy a most 9 éves kutya mozgászervi problémájáról a leírás szerint 1 éves korában készült röntgenfelvétel. Én azt sem tudom, hogy melyik lábára sántít a kutya, egy-, vagy több ízület sérüléséről, károsodásáról lehet-e szó. Bármelyik szerhez is nyúlnak, az jó eséllyel kiegészítő kezelésként tekintendő, és egy részletes kivizsgálás nem kizárt, hogy komoly ortopédiai kezelést, akár sebészeti beavatkozás szükségességét is megállapíthatja.

Emellett nem részletkérdés a kiegészítő szerek kiválasztása, de ezt jó, ha állatorvosával, a probléma ismeretében választják ki.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993