Javulhat vagy rosszabbodhat?

2021.09.25.

Tisztelt Állatorvos!

Találtunk egy kis cicát, akinek az első baloldali lába kicsit kacska, vagyis a lábfej része kicsit behajlik, de ettől függetlenül tud közlekedni. A farkát is gondolom emiatt nem tudja nagyon felemelni? Az állatorvos nem tudta megmondani mitől van, de genetikai hibát vél felfedezni. Kapott rá gyógyszert, de állítólag, aki elvitte orvoshoz a cicát, annak azt mondta az orvos, hogy nem fűz hozzá túl sok reményt, mármint a javuláshoz. De talán még azt is mondta lebénulhat a cica. Kérdésem az, hogy ez valóban így van, nem lehet sehogyan sem javítani rajta? Fájdalmat állítólag nem érez, mert meg lett neki tapogatva, talán el van neki halva. MIndenesetre, ha nem lehet tenni semmit, a cicát akkor sem hagyom magára, és semmiképp sem altatom el., ha nincsenek fájdalmai. Megérdemli, hogy amíg él, addig még sok szeretetet kapjon, ami eddigi életében gondolom nem nagyon jutott ki neki.
A nemét még nem nagyon tudtuk megfigyelni, de úgy látjuk kislány.
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel:
Zsuzsa

Nem tudom, hogy állatorvosa mennyire vizsgálhatta meg a lábvég rendellenességet, de én a leírása alapján azt sem tudhatom, hogy genetikai rendellenesség, méhen belüli, vagy ellés közben történt sérülés, vagy szülés utáni kölyökkori sérülés nyomait viseli-e a cica, esetleg kölyökkori fertőzés és éhezés következményeit. Ennélfogva sejtelmem sincs, hogy a cica jelenlegi állapota javulhat, vagy rosszabbodhat, vagy esetleg stagnál-e majd idővel.

Állatorvosa, vagy bármely más állatorvos is csak akkor tud pontosabbat mondani a lábvég rendellenességgel kapcsolatosan, ha részletes vizsgálatokat (fizikális vizsgálatok, neurológiai, ortopédiai vizsgálat, röntgen felvételek, laborvizsgálatok …) végezhet. Ha nem történik részletes kivizsgálás, úgy csak az idő válaszolja meg kérdését.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993