kérdés

2022.01.01.

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy.

A kérdésem arra vonatkozik, hogy milyen gyógyszerrel lehetne kezelni a melegfront okozta panaszokat a kutyánál.

A kutya:
16 éves keverék 9-10 kiló, egyépként korához képest jó állapotban van. Műtetek előtti vérvételek tökéletesek voltak. Izületei kicsit megnövekedtek (nemtudom a speciális kifejezést) aztmondják kicsi korába keveset szophatott.
Tehát a lábai érzékenyek de aktív megy fut ugat. 12 éves korába volt 2 mútéte, 1. sérv, 2. jóindulató zsírtumor. És sterilizálása sérv keretében.
Lehet van antibiotikum allergiája mert a sérv mútét után ahova belett adva az injekciók néhány napra rá genyes lett és kilukadt. A kutya túlélte utánna olyan antibiotikumokat kapott ami ilyet esetben adható.
A kutyának nagyon jó ellátása van, jó táplálék és nem szoba kutya de a teraszon profi kugyaháza van, kutyapárnával.

A szituáció:
Észrevettük az évek során hogy meleg front során a kutya meglehetőssen rosszul van. Nagyon passziv, mozogni is alig mozog, látszik rajta hogy gond van. Ez az állapot kb 3 napig tart.
Látszik rajta hogy nemcsak a lába fáj mert az arc mimika is árulkodik hogy egészébe nincs jól.

Mivel jómagam is front érzékeny vagyok a hideg frontra, és szokott migrénem lenni, nem vagyok orvos de gyanakodok hogy neme hasonló dolog e lehet.

Namost a kérdés arra vonatkozik hogy ez e állhat a háttérben és mit lehet tenni.
Nekem is volt sérvem (véletlenül egy idobena kuyával) én nem kértem semmien érzéstelenítőt a mútét után. Azon az elven hogy érezzem mi történik. (mindjárt megtudja miért írom ezt)
A kutya első műtéte után (sérv) megkapott minden ojan érzéstelenítőt ami kell, hát ment is a rosszalkodás amúgy nem egy rossz kutya csak valószinűleg a sok ingerszegény napok,
aztán tanulva az esetből lelett harmadolva az érzé telenítő hogy ne legyen baj (varratkinyílás stb.

Azért mondom ezt mível olyan gyógyszer adagra kombiációra lenne szükseg ami a kutyát ien esetben stabilizálja, az esetleges “szétesés” ellen, tehát hogy ne történjen az hogy napokig nem enne, lerobanna, viszont a fájdalom maradjon
meg mivel ez a stabilizáló tényező ami meghúzza a határt hogy ácsi most nemvagy jól. Tehát kb félúton a fájdalom és az egészség között. Jómagam is ezt az elvet követem nem zabálom az aszpirint, had érezzem mi van. Ien esetekben bizonyos sziviációk lehajolás stb nagyon fájdalmas lehet és így érezheti az ember hogy mi történik a szervezetében.

Lehet rossz helyen tapogatózok ez esetben majd maga engem kijavít.
Olvastam hogy aszpirin nem a legideálisabb választás.

Válaszát köszönöm.

Érdekes leírása alapján a nem fiatal kutya baját lehetetlen kitalálni, ennélfogva kezelési javaslatot felelősséggel senki nem tehet.

Részletes állatorvosi kivizsgálással (fizikális vizsgálatok, laborvizsgálatok, képalkotók …. esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok …) lenne érdemes kideríteni, hogy a 16 éves kutya milyen betegségekkel, elváltozásokkal küzd, és ezek mennyire súlyosak. Ezzel válhatna világossá, hogy meg lehet-e oldani a betegségeket, vagy a tüneteket lehet-e, illetve mi módon lehet csillapítani.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993