Kérdés – kölyök kutya

2024.01.10.

Tisztelt Doktornő!
Szeretném segítségét kèrni.
Van egy 7 hónapos fajtiszta tacskónk, akinek eddig semmilyen egészségügyi problémája nem volt. A tenyésztőnél bevezetett száraz tápról is gond nélkül átálltunk másikra (Brit Care bárányos,rizses) 4 hónapos korában. Ma hajnalban több alkalommal is hányt, nagy mennyiségű fehér habos állagút. A reggeli séta utáni reggeli tápjàt jó étvággyal megette melyre kapott huminsavat, utána nem volt hányás. Napközben egyedül volt itthon, kamerán figyeljük, látszott, hogy valamikor volt még ugyanolyan habos hányás, de már nem olyan mennyiségben, mint hajnalban.
Az lenne a kérdésem, hogy meddig mondható, hogy ez a hányás “rendben van”, illetve mikor szükséges orvoshoz vinni?
Hangulata jó, széklete rendben. Vizet keveset iszik mindig, de iszik.
Esetleg összefügghet azzal, hogy az ünnepek miatt sokat voltunk vele, most hétfőtől hirtelen egyedül maradt és esetleg ez megviseli?
Esetleg ha a gyomorsav túl sok, akkor ezen a huminsavon kívül, hogy tudnék segíteni?
Vàlaszàt köszónöm.
Egy aggódó első kutyás.

Érzésem szerint már a ma hajnali és napközbeni néhány hányás miatt sem lett volna felesleges felkeresniük állatorvosukat, hiszen, nem számoltak be táplálékváltásról, nem volt jégevés, szemét/ürülék/romlott étel evése … ami magyarázná a többszörös hányást, így nem tudhatjuk, hogy mi áll a háttérben.

Ha most estére még mindig hányogat a kölyök, esteleg levert, bágyadt, nem eszik, úgy feltétlenül keressenek fel állatorvosi ügyeletet.

Én nem tudom, hogy hányszor féreghajtották a kutyát, megvan-e minden oltása a kölyöknek – viszont állatorvosuk holnap reggel meg tudja ezeket nézni az oltási könyvben, lesz módja kérdéseket feltenni Önöknek és megvizsgálni a kutyát. Szerencsés esetben holnap esetleg már nem lesz tennivalójuk, nem kell kezelni a kutyát, és esetleg soha nem tudják meg mitől hányt többször is a kölyök. Lehetnek kevésbé szerencsés forgatókönyvek is, ez esetben  remélem gyorsan kiderül az ok, és mielőbb meg is oldják a problémát.

 

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993