Kis víz a tüdőben, lasix gyógyszer szedése, idős macska.

2024.03.06.

Jó napot kívánok!
Nőstény macska, 23 éves. Nincs rákja , jól működik a szíve. Étkezése: Royal canin , wiskas, házi koszt kizárva.

Február 5-èn , evés,ivás , wc után összeesett, nem állt rá a hátsó lábaira akkor a doki azt mondta le esett a vér cukra, majd kérdezte legyen e vér vagy vizelet vizsgálat – vizelet mellett döntöttem a kora miatt (23) éves – ezután jött a vizelet vizsgálat – amiben Staphylococcus Aureus volt , nagyon köhögött zihált nehezen pisilt – étvágya elég laza volt , néha volt néha nem, csak aludt, erre kapott antibiotikumot -nicilan 40 mg/10 mg – 2×1 reggel, este , majd két nap múlva hasmenés, hányás jelentkezett – a hányás inkább nyál szerű volt , erre kapott injekciót az állatorvostól plusz Hill’s gyomorkimèlő kaját, majd rendbe jött a gyomra és utána megint az antibiotikum, viszont adagban változott 1 fél reggel egy fél este , ezt végig szedte még el nem fogyott, a köhögés elmúlt elvileg már nincs baktérium se, viszont a nehéz légzés fennáll. Ultrahangos vizsgálat történt és most amit kap lasix 40mg a víz miatt a tüdejèben – eddig 5 napig 2×1 1/8 adag – reggel este , most 3×1, 1/8 reggel, délben,este.

Ha minimális víz van a tüdejèben nem kellne le szívni? Az állatorvos szerint annyira kicsi a víz a tüdejèben, hogy a vizelethajtó majd kiszedi, viszont nagyon nehéz a légzése.

Önök szerint ki kellene szedni azt a vizet vagy a vizelethajtó gyógyszer menjen tovább?

Csütörtökig kérte az állatorvos,hogy szedje a lasix gyógyszert 3×1 adagban és akkor hívjam fel , hogy mit látok rajta. Ha eddig nem javult tőle 6 napja várható e javulás? A gyógyszereket Athénban kapja, a lasix Magyarországon flurosemid, ha jól emlékszem és emberi gyógyszer. Illetve ettől a vizelethajtó gyógyszertől lehet aluszèkonyabb a cica? Mert miután beadom neki, szinte csak alszik. Jelenleg nem igazán akar magától inni, enni. Étvágya van, de csak a kezemből eszik, most ilyen macska lövéssel etettem mert a vizet vissza utasította , illetve mellé kapott Royal canin-t, száraz tápot nem eszik csak nagyon ritkán inkább nedves ételeket.

Köszönettel,
Üdvözlettel,
Anikó

Gratulálok, igazán szép kort ért meg  cicája!

Nézze, a leírásából én sajnos nem tudom kitalálni, hogy milyen betegséggel, vagy betegségekkel küzd az idős cica.

Nem tudom, hogy milyen vizsgálatokkal zárták ki a malignus betegségeket, és a szívelégtelenséget, nem tudom, hogy a vizeletvizsgálat során milyen paramétereket vizsgáltak és milyen eltéréseket találtak, miért kellett választani a vizelet- és vérvizsgálatok között (?, egy széleskörű vérlabor eredménysor fontos lenne a cica állapotának felmérése céljából), a mellkasban a “kis víz” vajon szabad testüregi folyadék formájában, vagy ödéma formájában van-e jelen …

Így aztán abban sem tudok tanácsot adni, hogy megpróbálják-e eltávolítani a folyadékot, vagy más gyógyszeres kezelést érdemes-e alkalmazni.

Kezelőorvosa nálam sokkal több információval rendelkezik, sokkal inkább tudja, hogy mi zajlik az idős cicában. Vele érdemes konzultálnia a továbbiakban is. Én a távolból az eset ismerete híján csak drukkolni tudok Önöknek.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993