Kiscica hasmenés

2021.02.16.

Kedves Doktornő!
Körülbelül egy hónapja befogadtunk egy 6 hónapos kiscicát, elég beteges volt szegényke, tele volt a széklete férgekkel, így január 27.-én kapott féreghajtót, pontosabban a Broadline cseppeket. Az állatpatikában ezt javasolták, mivelhogy nem volt még 1 kg a cica. Azóta nincs a székletében féreg, viszont tegnap kakilás közben keservesen nyávogott, illetve ma egy kis friss, véres nyák is látható volt rajta. Egyébként a széklete híg, nem olyan nagyon de nem is kemény. Prevital illetve Whiskas junior száraztápot és alutasakosat kap. 2 napja adtam neki egy kis meleg mézes tejet, mert picit rekedt volt a hangja és az egyik ismerősöm ezt javasolta. Lehet a tejtől a véres széklet? Vagy nagyobb lehet a gond? Egyébként nagyon sokat játszik, ugrándozik egész nap, nagyon nagy étvágya van minden félórában enne és a szőre is szép fényes. Természetesen visszük állatorvoshoz, de péntekre kaptunk időpontot és nagyon aggódom. Benti cica egyébként, oltásokat még nem kapott. Válaszát előre is köszönöm!

A meleg mézes tejet rekedtségre és felsőlégúti fertőzésekre sem adjuk macskáknak, és a tehéntejet legfeljebb székrekedés esetén szoktuk ajánlani a széklet lágyítása céljából. A tej ugyanakkor véres székletet nem okoz, “csak” hasmenést.

A fájdalmas székletürítést és véres székletet okozhatta még túlélő bélféreg, más parazita (pl: Giardia) de bakteriális és vírusos fertőzések is, vagy idegentest, növényi részek, és más betegségek.

A pénteki időpont nekem is távolinak tűnik, Önnel és állatorvosával együtt én csak remélem, hogy nem súlyosbodik a helyzet, egyébként akár addigra meg is oldódhat a probléma.

 

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993