Koordinációs zavar

2021.04.20.

Kedves Doktornő!
9 hetesen megkapta kiskutyánk az első kombinált oltást. Az oltás előtt egy két alkalommal úgy tünt mintha nem lenne teljesen biztos a kutya járása, illetve óvatos emelés ellenére több alkalommal felsírt mikor megfogtuk.
Az oltást követő napon viszont nagyon romlott az állapota. Nagyon lassan, összegörnyedve, a farkát maga alá húzva sétált csak. Megérinteni nem lehetett, mert annyira fájt neki valami, hogy azonnal harapott. Az állatorvos adott fájdalom csillapítót és gyulladás csökkentőt 3 napra. A fájdalom teljesen megszünt, vidáman játszik. Azonban a járása azóta nagyon ügyetlen. Folyamatosan elesik, furcsán szétcsúsznak a lábai. Az első lábai sokszor mintha nem tartanák meg, de az oltás utáni nap egyhelyben állva is felborult. Az első lábaira támaszkodva felemelődtek a hátsó lábai,ami miatt elborult. Illetve ha felemeljük minden alkalommal bal első lábát kitartja oldalra, a fejét pedig ellenkező irányba tartja. Sajnos videót nem enged csatolni, pedig azon lehetne igazán látni.
Természetesen visszük vissza az orvoshoz,de szeretnék több véleményt meghallgazni.

Leírása alapján a tüneteket megfigyelték már az oltást megelőzően is, de mintha az oltás másnapján már kifejezettebbek, súlyosabbak lettek volna a tünetek. A nagy kérdés, hogy az oltás miatt, vagy attól függetlenül-e.

Akár veleszületett idegrendszeri elváltozás (pl kisagyi hypoplázia, vagy vízfejűség) sem zárható ki, de akár súlyosfokú bélféreg fertőzés is okoz hasonló elváltozást, és a tünetek rosszabbodása miatt persze felmerül az oltás mellékhatása is. A felsoroltakon túlmenően is többféle betegség lehet a háttérben. Egy ilyen kistermetű kutya 9 hetes korában nehezen vizsgálható, de azért a többszöri állatorvosi vizsgálat ki tudja deríteni a tünetek okát. Ebben a tüneti kezelés hatására bekövetkező változások is segíteni fognak, érdemes lehet laborvizsgálatokat és akár 3D képalkotókat is végeztetni a diagnózis érdekében.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993