Körmével kapcsolatban

2023.12.31.

Jó napot kívánok!
Sajnos a kutyusom korme elegge oda van több állatorvos látta de senki nem mondott igazán semmit adtak fájdalomcsillapítót és kb ennyi betadinnal kenem neki lassan egy hónapja
Sajnos egyre rosszabb lett szegénynek le nőtt ugyan de félbe van törve neki meg valami hús szeru van neki a tetején
Sokat nyalja
Olyan mintha be lenne gyulladva neki
Egy kenőcs betadni el is fogyott
Volt hogy vérzett is neki
Tudna segíteni kérem annyira rossz így látni
3.-an megyünk megint egy másik orvoshoz hatha
Előre is köszönöm a segítséget

Ha első állatorvosa 5-7 nap alatt nem tudta rendezni a karom problémát gyógyszeres kezeléssel, gondolom a következő lépése az lett volna, hogy altatásban, műtéti megoldást ajánl és valószínűleg már gyógyult lehetne a kutya. Az is növelhette volna az esélyeket, ha lenyírják a szőrt, ezzel már az elején jobban megítélhető lett volna az elváltozás súlyossága, esélyei, és a helyi kezelés jobban kivitelezhető lett volna. A betadinos kezelés után kötözni is érdemes a lábvéget és akár gallérral érdemes megakadályozni a nyalogatást, és a kötszerek eltávolítását. Igazából nem több állatorvosnak kellett volna “látnia” az esetet, elég lett volna egyetlen állatorvos, aki megvizsgálhatta volna a kutyát, és szakszerűen elláthatta volna az esetet.

Leírása és a kép alapján az elváltozás lehet egy makacs, idült gyulladás kötőszöveti burjánzással, de az sem kizárt, hogy daganat fejlődik a körömágy környékén.

Otthon jelenleg nem tehet mást, minthogy óvatosan megpróbálja lenyírni a szőrt az elváltozás területén, ha van otthon valamilyen fertőtlenítő, vagy antibiotikum tartalmú kenőcs, úgy azt naponta 2x alkalmazza, a lábvéget bekötözi, ha van gallér, felteszi a kutyára. Mindezt persze szakszerűbben megteszik egy állatorvosi ügyeleten, ahol elláthatják antibiotikum és gyulladás csökkentő tablettákkal is.

Január 2.-án pedig ha felkeres egy állatorvosi rendelőt, elmondja az egy hónapja tartó eredménytelen tortúra történetét, és kéri a kutya vizsgálatát, úgy kiderülhet, hogy szükség van-e műtéti beavatkozásra.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993