Kutya

2020.08.01.

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
A kutyámnak a feje és a nyaka közelében van egy dudor akkora kb mint egy golflabda. Nem fájdalja,ha hozzáérünk,nem nyüszit, ugyanolyan jókedvű mint korábban. Korábban már volt ilyen probléma,ami az oldalán volt pár nap után kifakkadt és eltűnt neki.
Mikor észrevettük ezt a dudort felhívtuk az állatorvost,nem mondott semmi konkrétumot azt mondta ha fájdalmai lesznek a kutyusnak vagy bármi akkor kijön hozzá és megnézi. Ma este körül elkezdett neki folyni belőle valami, és piros neki az egész dudor. Mi lehet ez?
Köszönöm előre is válaszát!

Kizárt dolognak tartom, hogy ne tudott volna konkrétumot mondani állatorvosa a golflabda méretű duzzanattal kapcsolatosan.

Egészen biztosan elmondta, hogy a duzzanat fizikális és citológiai vizsgálatával ki lehet deríteni, hogy gyulladásos eredetű (vérömleny, savós gyülem, tályog, ciszta …) képlet, vagy tumor lehet-e az észlelt duzzanat. A korábbiakban leírt esemény (hasonló duzzanat ami felfakadt) valószínűsíthetően gyulladásos eredetű lehetett.

Talán azt is elmondta, hogy a korábbi duzzanatot, és a mostanit és meg lehetne oldani sebészeti beavatkozással, de legalább antibiotikumokkal, gyulladáscsökkentőkkel érdemes lenne gyorsítani a gyógyulást.

Ha ilyen ismétlődő gyulladásos betegségek jelentkeznek a  kutyán, úgy az élőhely környezetében is érdemes lenne körbenézni, hogy mi okozhatja az ismétlődő problémát.

Telefonban, vagy hozzám hasonlóan fénykép és leírás alapján ennél nem sokkal többet lehet mondani az esetről. A helyszínen is korlátozottak egy állatorvos lehetőségei, de a rendelőben akár meg is lehetne oldani a bajt, nem csak beszélgetni róla.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993