Kutya

2021.08.12.

Tisztelt Doktornő.Köszönöm a Kutyajelige levelemre a válaszát válaszát amit emailben kaptam.
A levelére még annyit szeretnék hozzáfűzni hogy a kutyusnál javasolja a kivizsgálást hogy esetleges here tumorok…..stb.
A kutyus kb. 2éve ivartalanított mivel egyik heréje rejtett volt és így azt javasolták ivartalanítani kell mivel 4 éves kor után kialakulhat a rák,daganat…. ez érdekes mivel tenyésztős, fajta tiszta kutyus, és a tenyésztő elmondása szerint még soha nem volt ilyen kutyusa,ő ahogy mondja még a 7dik ágra is visszaüt.
Szerencsére így egészséges a kutyus ízületével sincs gond 1-2 szer volt ez a pattella probléma régebben de azóta sem,de ez az állandó ennék dolog ez születésétől kezdve megvan nála.Próbálunk neki keveset adni és igaz jó minőségű felnőtt tápokat kap,josera,happi dog,panzi julius k-9 stb. mikor milyen ízesítés stb. amiben sok vitamin és mi egyéb megtalálható.
A CBD olajról viszonyt annyit szeretnék hogy azért kérdeztem rá mert dicsérik akkor tulajdonképpen mégsem olyan jó ahogy mondják bár én a jó minőségű tápokat jobbnak tartom amiben sokféle vitamin és egyéb hasznos dolog van.
A veszettség elleni oltásról viszont annyit a koronavírussal vagyis a COVID-19 el kapcsolatosan kérdeztem az öszetéttelt,ezt hallottam úgy hogy módosítani fogják akkor mégsem módosult.Ha a veszettség évente kötelező akkor nem tudom hogy adnak a nélkül kombinált oltást,úgy tudom az a fő és legtöbben csak azt kérik.És egy olyan kérdésem van még ha a kutyusnál kipróbálnám ezt a diétás tápot ott is csak a kis mennyiséget fogyasztja,vagy többet is nyugodtan mivel diétás? És egy olyan kérdésem lenne még hogy ha chipes kutyus elpusztul akkor azt kell e jelenteni az orvosnál hogy a nyilvántartásból vegyék ki. Ha igen telefonon vagy személyesen kis könyvvel és mennyi napon belül? A válaszát előre is köszönöm.

Hát, örvendetes, hogy kizárta a lehetséges betegségek egy részét, de érzésem szerint azért sajnos még néhány jelen lehet az elhízás hátterében. Az alacsony energiatartalmú tápokat is adagolni szükséges, a napi pontos fejadagot le lehet olvasni a csomagolásokról.

A kutya elpusztulásáról néhány napon belül érdemes értesítenie állatorvosát. A legtöbb rendelőben elég lehet akár a recepcióval beszélni telefonon, de ahol nincs recepció, ott szükséges lehet állatorvosát felhívni, vagy személyesen befáradni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993