Kutya

2021.08.13.

Tisztelt Doktornő! Köszönöm az eddigi információkat a Kutya jelige kérdéseimre. A yorki csak alacsony energia tartalmú fogyasszon vagy lehet keverve is mostanival mit javasol?
És írta hogy ha elpusztul a kutyus érdemes értesíteni az állatorvosi rendelőt.Itt az én esetemben azt szeretném kérdezni hogy mindegy melyik állatorvost? Elkezdtünk egy helyre járni oda van be regisztrálva mind két chipes kutyus, de később olyan lett a rendelés hogy hol van hol nincs többször potyára jártunk át stb. így átálltunk másik dokihoz így az utóbb időben már oda járunk,így azt is mondhatjuk 2 állatorvosunk van. Természetesen ha beteg a kutyus oda viszem ahol folyamatosan van rendelés de oltásnál akár vihetném a másik helyre is ha úgy van természetesen csak ott vagy van rendelés vagy nincs.
És egy olyan kérdésem van még hogy van egy 2 éves havanese kutyus pár hónapos korától elkezdte enni a kutya ürüléket azóta is eszi de nem olyan gyakran már ez mitől van, mivel lehet leszoktatni erről? Már korábban vettem neki készítményt ami erre van de nem segített vagy nem igazán,ásványi anyag vitamin hiányra nem gondolnék hiszen kimondottan sokféle vitamin, ásványi anyag összetételű tápokat kapnak mi lehet a gond? És ismeri e a energyvet készítményeket mi a véleménye erről esetleg alkalmazhatom e,vagy mit javasol? A válaszát előre is köszönöm.

Az elhízott kutya esetében elsősorban részletes kivizsgálást javasoltam, mert, ha hypothyroid, Cushingos, vagy más betegségben szenved a  a kutya, úgy csak diétával nem tudják lefogyasztani, és a kövérségen túlmenően lesznek szervi elváltozásai.

Ha a részletes kivizsgálás azt mutatja, hogy egészséges a kutya, akkor érdemes több mozgatással és alacsony energiatartalmú tápokkal etetni a kutyát a fogyás elősegítése érdekében.

Második kérdését is legjobb, ha állatorvosaival beszéli meg.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993