Kutya

2022.05.24.

Tisztelt Doktornő!

9 éves németjuhász kutyámon észrevettem, hogy nem akar kijönni a házából, pedig egy örökmozgó kutyus. Már aznap nem is akart enni. Az egyik hátsó lábára kicsit sántított. Az állatorvos mért neki lázat 40,3 volt. Kapott lázcsillapítót, antibiotikumot, valamint kullancs ellen is injekciót.
Mivel nem lett jobban így ismét kihívtam a dokit. Itt már kapott patkány méreg ellen is gyógyszert, a többi injekción kívül. Felállni nagyon nehezen tud. Gyengék a hátsó lábai, így nehezen mozog és néha meg is inog. Valamint az első lábára is biceg.
Kb. 5 napig folyamatosan kapta a kezelést, de nem javul. Egész nap fekszik (naponta 1x áll fel), és továbbra sem eszik. Inni már iszik. Mi lehet a baja? Esetleg valamilyen más kezelés segítene? Ön szerint érdemes még várni, hogy felépül vagy az altatás lenne neki jobb?
Sajnos állatkórházba nem tudom vinni mert nagyon messze van.

Tisztelettel: Edina

A kutyát 5 napja kezelik többféle feltételezett betegségre, de ezek a tüneti kezelések nem vezettek eredményre.

A leírt történet sajnos jól példázza, hogy otthon a vizsgálatok szűk lehetősége nem mindig teszi lehetővé, hogy az állatorvos “kitalálja” egy kutya betegségét, és eredményesen kezelje. Ennek a kutyának is részletes kivizsgálásra (fizikális vizsgálatok, labor vizsgálatok, esetleg képalkotók, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok ….) van ahhoz szüksége, hogy kiderülhessenek az esélyek, és az, hogy mi módon lehet meggyógyítani.

Ilyen általános tüneteket betegségek tucatjai okozhatnak, az sem kizárt, hogy egynél több betegség is jelen van az idős, kertben tartott, oltott kutyában. Az sem kizárt, hogy sebészeti beavatkozással lehet csak megmenteni.

Véleményem szerint nem várni kell, hanem mielőbb kivizsgálni a kutyát. Csak így derülhet ki, hogy meg lehet-e gyógyítani, vagy esetleg valóban el kell búcsúzni tőle.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993