Kutya

2022.11.11.

Üdvözlöm. Egy 2 ès fèl èves nagy testü kutyám van, idàig semmi probléma nem volt vele, csendes kutya volt. Nagy udvaron van a kutya , kasztràlva van màr egy éve, nincs láncon tartva, nagy helye van a kutyának. Egy ideje , kb 2 hete a kutya orák hosszat ugat nappal, és egész éjjel is, màr oda kerültünk hogy éjjelre a kutya be van zàrva hogy ne zavarja a szomszédokat, a semmibe néz a kutya ès ugat pl. nézi a keritést és azt oràk hosszat ugassa, vagy a vizèt ugassa amibe semmi nincs bele esve. A nézésèből ugy làtom mintha kicsit meg lenne bolondulva a kutya .Nagyon csendes kutya volt csak a mozgàst ugatta eddig és kb. 3 hete kapott veszetség ellen oltást és azota napról napra mind ujjabb s ujjabb dolgokat csinàl és vesz èszre amiket eddig nem. Màr nagyon kétségbe vagyunk esve mert nem tudjuk mi lelte a kutyát hogy igy megváltozott. Zaklatottnak tünik egész nap, nem kapja a helyét nem pihen. Olyan helyen lakom hol nincs jàrkàlás , és ugy van meg csinálva a kerités is hogy a kutya nem làt ki, ès hàtul az udvaron ahol a kutya van ott meg abszolut nincs mozgás. A környékén csendbe vannak a kutyák, nincs nagyon kutya ugatàs, az enyém meg egész nap ugassa a semmit. Létezik hogy a veszetsèg elleni oltás kavart be neki? Nem vittük a kutyàt sehova, falun lakom ès egyszer csak kopogtatott az állat orvos es mondta hogy kutyàt kell oltani veszetség ellen, de a kutya àprilisba is be volt oltva csak veszetség ellen ès ugyan csak ez az orvos oltotta és mondtam hogy nem e igen hamar van megint oltani a kutyàt és azt mondta hogy nem és vègig jàrta a környéket. Ugy veszem èszre hogy amiota a kutya megkapta ezt az oltást azota vàltozott meg. Mi a teendő?

Ugyanerről az e-mail címről hasonló kérdés érkezett már a napokban, amit igyekeztem megválaszolni.

Nem hiszek abban, hogy a veszettség védőoltás okozná az ugatást illetve a kutya “megbolondulását”, de természetesen kizárni sem tudom.

A teendő az lehetne, hogy elmondja állatorvosának a megfigyeléseit, és a gyanúját, és kéri a kutya részletes kivizsgálását. Leírása alapján kitalálni nem lehet, hogy mi lehet a bibi, de a részletes kivizsgálás fényt deríthet a tünetek okára.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993