Kutya

2023.09.09.

Tisztelt Doktornő!
A Törpe pinscherem kb másfél hónapja vakarózik. Szívféresség teszt negatív lett. Kapott prednisolon tablettát naponta egy hétig felet, quamatel tablettával együtt. Akkor is vakarózott de nem ilyen mértékben mint most. Beszéltem az állatorvossal, mondta hogy folytassam a prednisolont és a quamatelt minden másnap egy fél egy hétig majd minden másnap egy negyed egy hétig. Már nem szedi. Elvittem újra az állatorvoshoz kapott Advocate cseppet+ adok neki most harmadik napja Virbac Megadermet az ételébe belekeverve. Vettem gyógysampont is Allermyl shampon, de nem tudom hogy megfürdethetem e mert csak 2 nap telt el az Advocate kezelés után. Nagyon vakarózik, sebesre vakarja a hajlatánál a nyakát és több helyen a hasát. Plusz tegnap fedeztem fel, hogy a faroktőnél csomók vannak és a végbélnyílás mellett. Nem szánkázik a fenekét nem nyalja. Energikus kutyus, nem bágyadt, étvágya változó. Mindig ugyanazt az étel kapja. Van még egy kutyusunk is, neki semmilyen problémája nincs. Hogyan csillapíthatnám szüntethetném meg, hogy ne vakarózzon? Sebesre vakarja magát. A csomókról melléketem képet.
Köszönöm előre válaszát.

A vakaródzást, viszketegséget sok és sokféle ok kiválthatja. A többféle parazitás-, gombás-, bakteriális primer bőrgyulladás mellett gyakori az allergiás, endokrin esetleg egyéb gyulladásos, onkológiai vagy belgyógyászati megbetegedés is.

A képen látható faroktőn és végbélnyílás mellett látható duzzanatok igen aggályosak, ezek nagy valószínűséggel daganatok, amelyek bizonyosan állatorvosi vizsgálatot majd megoldást igényelnek.

Ha esetleg nem ivartalanított az idősödő nőstény, akkor az emlősor áttapintás, valamint a petefészkek és méh ultrahang vizsgálata és az ivartalanítás is szükséges lehet.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993