Kutya allergia, pajzsmirigy

2022.05.27.

Jó napot Betti vagyok. Van egy idős yorkim. 4napja nem tudom ki inni sétálni, mert nem bír menni kb 10perc séta után össze esik. És liheg zihál. Lakásban is már elő fordult. Hirtelen lesz rosszul, és hirtelen jön helyre. Előzménye nincs, sétál kicsit aztán elkezd inogni és össze esik. Felveszem behozom elkezd zihálni és már mintha semmi sem történt volna.eszmelet vesztese nincs, csak max úszó láb mozgás, és megijed. Ez kb pár másodpercig tart a rosszul lét.
Voltunk vele orvosnal megvizsgálta szíve azt mondta rendbe, tüdeje is. Pajzsmirigy a nyakán duzzadt és, neki van egy pollen allergiája a szemén jött ki eddig. Ezért azt mondta a dr úr hogy valószínűleg allergia miatt van rosszul. Öreg, nehezen viseli rosszul lesz. Ebben szeretném kikerni az ön véleményét is. Nagyon szépen köszönöm a választ

Hát, egy méretes pajzsmirigy tumortól lehetnek ilyen jellegű rosszullétek, mint ahogyan epilepsziára is lehet jellemző a leírása.

Nem tudom milyen vizsgálatok történtek a szív-, és tüdő betegségek kizárására, ezen kívül akár metabolikus eltérések, hypoglikémia (inzulinoma), hyperkalcémia (többféle daganatos betegség …) is jelen lehet a kutyában. Az allergiás betegség lehet kellemetlen, súlyosbító körülmény, de a tüneteket önmagában biztosan nem magyarázza.

Részletes kivizsgálással (fizikális vizsgálatok, kiterjedt laborvizsgálatok, képalkotók …. esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok) segítségével lehetséges szűkíteni a kört és diagnosztizálni a fennálló betegsége(ke)t. Ezután lehet az esélyeket, megoldásokat megbeszélni.

A kutya kora önmagában nem lehet oka akár sebészeti beavatkozásnak sem.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993