kutya csípő ropogás

2024.02.13.

Tisztelt doktor nő!
Van egy 13 éves kan, 8-9kg-os keverék tacskóm. Harmadik napja, hogy a csípője felől kattogás hallatszik, amikor jár, illetve fut.
Eddig nem mutatja fájdalom jelét, pedig elég kényes az úr. Életvidám, futkározik, szépen eszik. Panzi Fit Active Hypoallergen Senior Light tápot kap.
Viszont azt megfigyeltem, hogy egy ideje a farka mögött a combja felé nyalogatja, rágcsálja a szőrét. Lehet ez miatt, mert érez valami szokatlant? (Rendszeresen kap bolha, kullancs cseppet) Mindig is érdekesen futott, együtt mozgott a két hátsó lába, viszont ha gyorsan sétál külön mozognak, ebben változást nem tapasztaltam.
Sajnos nincs módom jelenleg állatorvoshoz vinni, csak 2-3 hónap múlva, de nagyon aggódom miatta, mert az hosszú idő. Bármit megteszek érte amit tudok. Nagyon hálás lennék, ha tudna valamit javasolni az ügyben.

Köszönettel,

Gyors segítségnek az alábbi mellékhatás néküli és hatékony gyógynövény készítményeket ajánlom (szirup, vagy tabletta formában, attól függően, hogy melyiket tudja hosszútávon etetni a kutyával):

Az ízületek “kattogására”:

https://fitovet.hu/termek/centamin-forte-szirup/

vagy

https://fitovet.hu/termek/centamin-forte-tabletta/

, de ez nem pótolja az állatorvosi vizsgálatot, hogy kiderülhessen a csípő (vagy esetleg térdek) kattogásának oka, és a combok, faroktájék nyalogatásának, rágásának oka is. Ez lehet akár két elkülönülő probléma is pl.: artrózisok és allergia, vagy bűzmirigy gyulladás.

https://fitovet.hu/termek/centiforte-krem-30g/

vagy

CENTIFORTE krém

Remélem, hogy a gyors segítség is kielégítő eredményt hoz, de még inkább remélem, hogy  mielőbb megtörténhet a tacsi kivizsgálása és és rendeződhet az öregúr minden problémája.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993