Kutya rosszul létei

2022.05.30.

Kedves dr nő.en már írtam önnek ide a Budafoki oldalra. Volt egy 14 éves yorkim. Semmi gond nem volt vele míg múlt héten már nem tudtam kivinni sétálni sem mert össze esett.Ill zihált nem kapott levegőt.
Aztán semmi gond nem volt vele míg egyre több összeeses követte.egyre több zihálás szinte levegőt sem kapott Elvittük az állat orvosához, aki azt mondta allergiás és öreg. Ennyi. Ön erre válaszolt nekem a fórumba, hogy ilyen rosszul lét nem lehet allergiátol. Majd én sem nyugodtam bele, és elvittük az állat kórházba.
Itt Szombathelyen az orvos egyből mondta hogy nem kap levegőt, nagyon gyorsan ver a szíve és a keringése nem működik rendesen Vettek tőle vért, csináltak ultra hangot, tüdő vese cukor szinte minden rendben volt.
A szíve vert túl gyorsan, Ill a Mája volt roncsolodva már de és a hasában volt kicsi folyadék. Vér vétel is mindent helyén talált kivéve a máj érték volt magasabb 15. De azt mondta a dr úr ez sem igazán ad okot arra hogy rossz a keringése
Kapott szív gyógyszert Ill vizhajtot.. Ő dta hogy kB 2 nap mire látható lesz a változás. Aznap este felé meg is kapta egyik szív gyógyszer~t. Dr úr mondta Ha nem javul akkor további vizsgálat szükséges, mert lehet hogy a mellkasaba vagy esetleg kis fejébe van tumor és azért nem kap levegőt.
Haza hoztuk, de este nagyon rosszul lett többször. Gyanítom ágy érzése is volt mert jobbra balra járt a kis szeme és egyik oldalára billent fejét oldalra tartva. Aztán zihált majd kiugrott a szíve. Nem tudtam sehova bevinni elaltalni mert Szombathelyen nincs ügyeletese állat orvos. Sajnos a kezembe meghalt. Sokat szenvedett.
Nem bírta már ki hogy kifudjuk probalni a gyógyszert sajnos ☹️
Szeretném megérdezni hogy ön szerint mi lehetett hirtelen vele most akkor mégis a baj hogy ilyen hirtelen rosszabbul lett és meghalt?
Sok napi zihálás rosszul létét esetleg nem bírta már a kis szíve és össze omlott a keringése? Olyan hirtelen lett ilyen beteg. 14 éves volt. Már tényleg nem nagyon lehetett érte mit tenni? Megöregedett. Csak jobban megnyugvásra lelnék ha tudnám mi történt. ?Nagyon szépen köszönöm a választ

A kutya életében a minél részletesebb klinikai vizsgálatok tudták volna felderíteni a jelenlévő betegsége(ke)t, míg az elhullás után a boncolás és ehhez kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, kórokozó izolálás, toxikológia …) tudták volna pontosan megállapítani a halál okát.

Nem sok értelmét látom a leírása alapján történő találgatásnak, egy általam sohasem látott, nem vizsgált esetről. Állatorvosa megállapításai lehetnek a leginkább helytállóak a  kutya betegségével kapcsolatosan.

Biztos vagyok abban, hogy Ön is és állatorvosai is lehetőségeiknek megfelelően mindent megtettek a kutya életben tartásáért, megmentéséért. Sajnálom a történteket.

 

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993