Kutya szemölcs

2021.07.28.

Jó napot!
Kutyusom orra alatt megjelenő szemölcs leszedését szeretném . Konzultáltam egy kis városi állatklinikával . Nem teljesen bízom egy véleményben ezért is írok. Illetve nagyon nagy összeget mondtak erre a beavatkozásra… Átlagosan milyen árban mehet végbe egy szemölcs leszedése ? Mik a műtét utáni tennivalóim a kutyussal , mire figyeljek? Tényleg valós, hogy stressz hatásra jöhetett elő? (Költözés)
Előre is köszönöm a választ!
Egy aggódó gazdi.

Jól döntöttek a képen látható szemölcsszerű bőrnövedék eltávolítása mellett. A képlet kialakulhatott volna akkor is, ha nem költöznek el.

Egy hasonló műtét esetében az ár klinikánként jelentősen eltérő lehet. A végösszeg függ a kutya méretétől, korától, az előzetes vizsgálatoktól, az altatási módszertől (injekciós, vagy gázos altatás, monitorozás …) a műtéti technikától (hagyományos, kauterrel, vagy lézerrel elvégzett, kombinált módszer …), a műtét közben és utána felhasznált gyógyszerektől (narkózis premedikáció, fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentő, antibiotikum …), a sebzáró anyagoktól (sebészi fonal, ragasztó) … de a klinika rezsiköltségeitől (méretek, alkalmazottak száma, felszereltség …) is. A műtét végösszege jelentékenyen csökkenthető akár a szövettani vizsgálat elhagyásával is – de  ez az információ létfontosságú az esetleges utókezelés, illetve a műtét várható kimenetelének megítéléséhez. Kicsit sem biztos, hogy a legolcsóbb ajánlat a legjobb egy “szemölcs leszedése” esetén sem.

A műtét utáni teendőit állatorvosa el fogja mondani. A legfontosabb, hogy az orrtükör alatti érzékeny területet a kutya ne nyaldossa, ne dörzsölje kemény felülethez. Ezt a gyógyszeres utókezelés, és a gallérozás, vagy nyakmerevítő tudja leghatékonyabban megakadályozni.

Eseménymentes, mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk !

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993