Kutya viselkedés probléma

2023.08.06.

Tisztelt Doktornő!
4 éves csivava kiskutyámnál 2 hónapja kezdődőtt esténként a következő probléma. Vacsorája után,amit 18 órakor kap meg kb.2 óra múlva elkezd nagyon furcsán viselkedni. Morog rám, zavartan viselkedik,liheg, nem találja a helyét, nekem olyan érzésem van, mintha fájna neki valami.Ebből az állapotából semmivel sem tudom kizökkenteni. Próbálom nyugtatni, simogatni semmi nem használ.
Voltunk vérvételen, hasi ultrahangon, mindent rendben találtak nála. Kapott fájdalomcsillapítót is, most savlekötőt javasolta a doktorunk, hátha ez a problémája. Kapott gyomorkímélő kutyakonzervet is, sajnos ez sem segített.
A kutyámmal egész nap együtt vagyok, szinte sosincs magára hagyva, egész nap kedves, játszunk sokat vele, csak az estéink egyre nehezebbek. Mit javasol nekünk Doktornő? Köszönöm szépen válaszát!

A leírtak alapján nem hiszem, hogy bárki rá tudná vágni, hogy mi okozhatja a 2 hónapja megfigyelt változásokat, csakis további vizsgálatokat tudok javasolni.

Számomra nem világos, hogy a kutya reggel is kap-e enni, csak a reggeli után nem jelentkezik a furcsa viselkedés, mert ezzel máris pontosítani tudnánk, hogy az étkezés utáni órákban, vagy napnyugtával jelentkeznek-e a tünetek. Az sem tiszta nekem, hogy egész este, éjszaka, azaz reggelig tart-e ez a viselkedés, vagy néhány perig, óráig tart-e. Nem tudom, hogy mikor van az esti séta, hogyan viselkedhet a kutya mondjuk este 20-22h között séta közben …

Nem tudom, hogy milyen vérparamétereket vizsgáltak eddig, a hasi ultrahang mire terjedt ki – de egészen biztosan lehetne még egyéb laborvizsgálatokat, képalkotókat (akár 3D képalkotókat) is végezni, és ezzel talán meg lehetne találni a fájdalom okát, vagy ki lehetne zárni a fájdalommal járó megbetegedéseket. Ortopédiai-, neurológiai-, endokrin-, onkológiai- szakrendelés felkeresése is segíthet.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993