kutyám

2022.03.04.

Tisztelt Doktor Úr!
kutyám problémái a mai napon, hirtelen kezdődtek. Folyton székelési pozícióban van, séta közben is hirtelen így áll meg, és fájdalmasan, szinte ordítva nyüszít. végigtapogattam a hasát, ekkor nem fájlalta. székelni nem láttam, de mintha akarna, csak nem megy reggel óta.elvittük állatorvoshoz, aki minden vizsgálat nélkül annyit mondott hogy csípőficamos. ezért fordulok önhöz, mert szerintem komolyabb probléma van. az ételt nem fogadta el, fájdalmai nem állandóak, ugrál, és fut, majd egyről a kettőre hátát görbíti is fájdalmas hangot ad ki. nagyon aggódom érte, természetesen vinni fogom másik állatorvoshoz is, de érdekelne az Ön véleménye is. válaszát előre is köszönöm!
üdvözlettel: Tóth Virág

Ha egy kutyának csípőficama van, úgy azt is illik komolyan venni pl.: reponálni (helyére visszailleszteni) az elmozdult combcsont fejet, gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító kezelést alkalmazni … Ha félreértette és csípőízületi diszpláziát állapított meg a kolléga, azt is lehet és érdemes kezelni, vagy operálni.

A leírt tünetek alapján azonban nem kizárt, hogy a kutyának (esetleg a csípőproblémán kívül) nehezített, fájdalmas bélsár ürítése, akár bélelzáródása lehet. Ez akár idegentest lenyelése után, sok csont evése után, prosztata megnagyobbodás, de hasüregi terime, gyomor-bélcsavarodás … és sok más egyéb betegségtől is kialakulhat.

Újraolvasva leírását, még azt sem tudom kizárni, hogy a fiatal kan kutya tüzelő szukát érzett és kangörcse van.

Mindenképpen kivizsgálást igényel a probléma.

Az adatlap szerint oltatlan a fiatal kan kutya. Ha a végére értek a mostani problémának, úgy az oltások, parazitamentesítések rendezése is ajánlott, és megbeszélhetik a kutya esetleges ivartalanítását is.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993