Kutyorgás

2022.10.19.

Kedves Doktornő!
Kutyusom 3 éves, ivartalanított kislány(fél éves korában történt az ivartalanítás), spicc és bichon keverék. 9 kiló.Időnként visszatérő gyomor problémája van, ilyenkor hangosan kutyorog a pocakja, görnyedve ül, látszik, hogy görcsöl a hasa. Ilyenkor füvet legel, néha savasat hány(étel nélkül), de nem minden alkalommal, hosszú órákon át szenved. Ilyenkor a széklete normális, ételt nem fog el és vizet is alig akar inni. Füle, farka lelapul. Több alkalommal voltunk állatorvosnál e miatt, ételallergiára gyanakodtak. Az állatorvos szakvéleményét nem akarom felülbírálni, de mivel kiskora óta ugyanazokat a tápokat( száraz tápot, majd ivartalanítás után nedvessel bekevert száraz tápot) kapja és nincs folyamatosan ez a gyomor probléma csak időszerűen, ezért szerintem nem allergia. A hipoallergén táp mellet is előfordult ez a probléma. Jelenleg is hipoallergén nedves és száraz táp keverékét kapja. Szeretném a véleményét kikérni, mert már nem tudom hova forduljak, ilyenkor nagyon rossz nézni, hogy szenved.
Köszönöm. Várom válaszát.

Igazából az nem ritka, hogy táplálékallergia alakul ki néhány év alatt változatlan tápok etetése mellett, de az gyanús, hogy a hypoallergén tápok sem oldották meg a problémát. A leírt gyomor-bél panaszokat azonban sok már egyéb (gyomor helyzetváltozás, parazitózisok, fertőzések, fekély, máj/hasnyálmirigy problémák, részleges bélelzáródás … tumor egyéb hasi terimék …) probléma is okozhatja.

Ha állatorvosa elvégezheti a kutya részletes kivizsgálását (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, képalkotók, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok …) úgy kiderülhet a tünetek háttere, és remélhetőleg meg is oldhatják a bajt.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993