kutyus köhög

2020.10.14.

Tisztelt Állatgyógyászati Központ!

Szombat óta (4 napja) van nekünk egy márkafüggetlen kis tündér kutyusunk, erős kopó beütéssel, Dana. Menhelyről hoztuk Őt el, 3 hónapos. Egy hete kapta az első kombinált oltását, tehát az oltási program közepén vagyunk; egy hét múlva megyünk Önökhöz a következő oltásért és egy kölcsönös megismerkedésre.

Felelős menhelyről, hozzáértő emberektől hoztuk el Danát. Jelezték, hogy pici pocakproblémája van (az egyik tesztcsík halványan volt látható), melyre Ferdocat tablettát kapott (napi 2xfél, 2 adag van hátra), valamint bélflóra erősítés gyanánt vízben oldódó port (1tk/2dl víz). Ezeket fogyasztja is.

Dana már egyre jobban érzi magát nálunk, egyre bátrabb. Étvágya rendben van, iszik is rendesen, játszik, jókedélyű. Széklete sajnos nagyon híg, eddig lágy volt, most viszont konkrétan hasmenése van. A menhelyen kapott jó minőségű száraz tápot kapja főképp továbbra is, némi Select Gold konzervvel (érzékeny pocakúaknak való), amiből csak keveset, ízfokozóként teszünk hozzá. Falja.

A hasmenés idővel majd elmúlik, gondolom. Viszont mielőtt Danát elhoztuk, felütötte fejét a csapatukon belül a kennelköhögés. Ez Őt nem érintette akkor még, viszont amióta elhoztuk, produkálja. Az akkor készült, álmában rángatózó Dana-videót (mintha csuklana) elküldtem a menhelynek, ahol írták, hogy vélhetőleg a kennelköhögés lesz az. Ma készítettem egy újabb videót, melyet elküldtem. Ha Dana elalszik, többnyire nyugalom van. Van, hogy arra ébred, hogy jönnek ezek a rángatózások, amik aztán köhögő hanggal párosulnak, majd kis öklendezéssel ér véget. Köpni nem köp. Viszonylag sűrűn ismétlődik ébren.

Gondolom, kis szervezetét leterheli ez a folyamatos igénybevétel, főleg úgy, hogy az oltást is nemrég kapta, valamint a pocakja sem jó. (Kakiban nem látok élősködőket.)

Kérem megtisztelő véleményét a tekintetben, hogy kell-e valamit tennünk Danával? Ha jó a kedve, eszik-iszik-kakil-pisil-játszik, akkor csak türelmesnek kell lennünk, úgy várunk természetesen. Egy hét múlva így is, úgy is találkozunk Önökkel.

Tisztelettel és köszönettel,

Leírása alapján azt kell mondanom, hogy érdemes lenne nem megvárni az egy hetet, hanem mielőbb megvizsgálni a kölyköt, mert  a hasmenés és a légzőszervi tünetek is gyorsan ronthatnak a kölyök kutya állapotán és ne várjunk míg nagyobb baj lesz.

Egy nem egészséges kutya alapvetően nem oltható, így jó lenne az egy hét múlva esedékes következő oltás idejére tünetmentessé tenni, meggyógyítani a kutyust.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993