láb rágása

2024.01.24.

Tisztelt Doktornő!
Szeretnék tanácsot kérni a cicánkkal kapcsolatban. 3 éves házi cica, aki csak lakásban él. Kb. 1 éves volt, amikor először észrevettük, hogy a lábai hátsó részén elkezdi addig nyalogatni a szőrt, míg le nem jön és sebes nem lesz (minden lábán). Akkor allergia gyógyszert kapott, mely nem segített, de csillapodott neki. Ezt követően folyamatosan csinálta, csak nem ennyire erősen. December folyamán újra kijött neki, viszont nagyon csúnya lett és nem akarja abbahagyni. Most másik állatorvosnál jártunk, aki szintén allergiára gyanakodott és amin lehet változtattunk:
– hipoallergén táp,
– természetes anyagból készülő macskaalom (mivel az a rész az alomnál is érintkezik),
– szteroidos injekció, ezt követően allergia gyógyszer két hétig
– és persze a már lassan megszokott tölcsér a nyakára, hogy gyógyuljon.
Sajnos így sem lett javulás, ahogy gyógyul és levesszük a tölcsért, újra rágja magát. Széklet rendben van, a bűzmirigyét fél évente kinyomják (állítólag ez is okozhatja), mert nem tudja magának üríteni. A cica aktív, jó étvágyú, 5 kg házi cica. Velem alszik az ágyban, illetve van még egy cicánk, akinek soha semmi panasza nem volt, így az élősködőket teljesen kizárjuk. A másik cicával jó a kapcsolata, nincs veszekedés. Már DMGuard T2 Immunerősítőt is elkezdünk neki adni állatorvosi javaslatra.
Tanácstalan vagyok, hogy hova fordulhatnánk, mit tehetnénk még. Tölcsérrel a fején nem lehet mindig. Esetleg lehet valamilyen idegrendszeri probléma?
Kérem adjon tanácsot, mit tehetnénk még a cicáért.
Köszönöm szépen!
Üdvözlettel:
Nagy-Herceg Tímea

Jogos feltételezés volt az allergia, amit tünetileg több alkalommal sikeresen kezeltek is, de maga az allergiás megbetegedés lehet, hogy azóta is jelen van, ezért időről időre visszatérnek a tünetek a kezelésmentes időszakokban.

Azonban több más betegség, köztük akár neurológiai probléma is lehet a tünetek hátterében.

Érdemes lehet bőrgyógyászati-allergológiai, ha ez esetleg negatív eredménnyel zárul, úgy neurológiai szakrendelésre bejelentkezni, hogy kiderülhessen a tünetek oka. Ezután remélhetőleg sikeresen kezelhetik is a problémát.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993