lábvég duzzanat

2022.05.09.

Tisztelt Doktor úr/nő.

Egy 5 éves, ivaros, fehér színű, rendszeresen oltott angol bulldog kutyáról lenne szó, akinek most már állandó jellegű ez a probléma, hogy a melső lábán az ujjai között feldagad a bőr. A környezetünkben élő állatorvosok szerint rendszeres szteroid injekció a megoldás, amit mi nem szeretnénk. Igaz kapott párszor, de a dagadás egy idő múlva visszajött.Allergia teszt el lett nála végezve. Nagyon sok fa, fű és gomba fajtára allergiás, ami ellen igazából nem lehet tenni. Azok az ételek, amikre allergiás, azokat nem kapja. Így most már kb. 1 éve csak nyers marhahúst, fött krumplit és almát eszik. Minden nap kap az ételhez humac huminsav fekete port, amitől szép selymes lett a szőre, de a lába állapotán nem javított. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e valamiféle vitamin vagy étrendkiegészítő ami az állapotán valamelyest javítana vagy csillapítana. Sétálni erdőben hétvégén szoktunk, de ha a dagadás miatt nem tud a lábára lépni, akkor persze nem. Kertben él, de esténként beengedjük a házba. Ha szeretné, el tudom küldeni az allergia teszt eredményét.
Várom válaszát

A fénykép alapján, az évek óta ismert allergiás előzmények ellenére, részemről az ujjak közötti duzzanat akár tumor is lehet.

A kutya friss, részletes kivizsgálása (labor, citológia/szövettani mintavétel, röntgen felvételek a csontérintettség kiderítése céljából, malignus tumor gyanúja esetén áttétkeresés …) ajánlott.

Ha nem tumor, hanem “csak” idült, proliferáló gyulladás, akkor is erősen hajlok afelé, hogy sebészeti megoldásban érdemes gondolkodni.

 

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993