légcsőszűkület

2024.04.09.

Tisztelt Doktornő/ Úr!
Jó ideje szenvedünk a légcsőszűkülettel 14 éves Yorkimmal, tavaly készült rtg., még nem volt indokolt bármilyen kezelés.

Szedjük az Aniflex porcerősítőt, de mostanra már napi rendszerességgel jönnek a rohamok. Éjszakánként, hajnalban nagyon elkapja amikor felkel és helyet változtat ahogy leteszi a fejét máris jön a köhögési-fulladási roham ami változó ideig tart kb fél óra-óra és nem tudok neki segíteni.

Szeretném segítségét kérni szükséges-e vizsgálat , milyen alternatívák volnának, hogy jobb legyen neki?
Tisztelettel köszönöm! M. Krisztina

Attól tartok, hogy a tavalyi röntgenfelvétellel igazolt légcsőszűkület tüneteinek súlyosbodása miatt mindenképpen kellenek friss vizsgálati eredmények.

Fennáll a lehetősége, hogy a légcsőszűkület súlyosbodott. Ezesetben döntést hozhatnak gyógyszeres kezelés, vagy esetleg műtéti megoldás (stent beültetés) mellett.

A tünetek súlyosbodása elképzelhető úgy is, ha nem mutat súlyosbodást a röntgenen a korábban igazolt légcsőszűkület. Ha stagnáló légcsőszűkület mellett a (csak veszettség ellen oltott) kutya felsőlégúti fertőzést kapott el, vagy sokféle más lehetséges megbetegedés (szívelégtelenség, tüdőgyulladás, nyaki/mellüregi terimék …) egyike-másika jelentkezett az idősödő kutyán, úgy az is súlyosbíthatja a tüneteket a leírtak szerint. Ezesetben a diagnosztizált újabb betegség kezelése hozhat eredményt.

Az állatorvosi vizsgálatokat és az eredmények alapján történő állatorvosi kezelést semmiképpen nem pótolja, de a tünetek enyhítésében hatékony kiegészítő kezelést nyújthat a Candist szirup:

https://fitovet.hu/termek/candist-szirup/

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993