Légzési nehézség

2021.01.27.

Tisztelt Állatorvos
A röntgen felvételt küldtem ma a cicáról..igen a légzési nehézség az után alakult ki,hogy a bolhairtó cseppet lenyalta illetve napokon keresztül belélegezte a szőrén is szétkent cseppeket.Előtte soha nem volt semmiféle légzési nehézsége.Állatorvosom szerint a tüdőben vannak lerakódások..amit talán a bolhaírtó csepp erős illata miatti allergia,vagy beszűkült hörgök okozhatják a légzési nehézséget.Szteroid injekcio hatására amit tegnap este kapott..a légzési nehézségek fokozodtak,még gyorsabban veszi a levegőt a cica.Vérvétel negativ,hasi ultrahang negativ,viz nincs a tüdőben.Szív elégtelensége sem volt soha a cicának.Eszik,iszik kisebb nagyobb dolgát végzi rendszeresen minden gond nélkül normálisan.Csak a légzési nehézség van….ezért küldtem a röntgen felvételt,hátha Önök látnak mást is ami segithet.

Én pedig alaposan megnéztem az egyetlen oldalirányú röntgent, amin a cica mellürege és hasürege is látszik.  A mellső végtag takarja a mellkas szív előtti területét, a könyökbúb a szív közepére vetül. A  szív feletti tüdőterületek elbírálhatóak, ott némileg felerősödött bronchiális rajzolat látszik. A rekesz vonala ép, kilégzésben exponált felvétel. A felvétel a mellüregre lett optimalizálva a hasüregi szervek nem kivehetőek, csak a látszik, hogy kövér a cica. Csak a röntgenfelvétel és a leírtak alapján én nem látom a nehezített légzés okát.

Megértettem, hogy megtörtént valamilyen bolhairtó cseppel a kezelés, látták is, hogy a cica lenyalogatja magárról a cseppeket – és állatorvosával együtt úgy vélik, hogy ez okozta a nehezített légzést, ami szteroid kezelésre nem szűnt meg. Utána, tehát miatta (post hoc ergo propter hoc). Könnyen lehetséges, hogy igazuk van, és drukkolok is, hogy sikeresen megoldják a problémát, és mielőbb meggyógyuljon a cica.

Mindösszesen arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy én a kevés adat alapján kénytelen vagyok sok lehetséges okot említeni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993