lépdaganat

2024.03.14.

14 éves Shar pei kutyámat 2024.02.28.-án elvittem állatorvosomhoz, ahol sajnos megállapították a lépdaganatot. Egyenlőre nincs semmi panaszunk. A műtétet elutasítottuk, hiszen a kora és a fajtája miatt az altatás kockázatos. Meg azt a felvilágosítást is kaptuk hogy műtét után is vissza újul ez a daganat tehát a műtétet kizárónak tartjuk. A sugárkezeléstől és a kemoterápiától is tartunk, hiszen nem tudom hogy a kora miatt hogy bírná. Ez ügyben kerestem fel Önt hogy esetleg valamit tudna-e ajánlani bármilyen gyógyszert vagy valamilyen gyógykészítményt amivel nem károsíthatom a kutyámnak még jobban a szervezetét valamint nem rombolná le az állapotát hiszen jelenleg nincs panaszunk. Amiket most szed: Vetri DMG, HerbalVet Tumor gyógygomba(reggel), HerbalVet Lepketapló (este), aniflex, humac fekete por, zöldkagyló, milgamma, legalon, havonta 75mg trocoxil fájdalomcsillapítót izűleti fájdalmaira. Megállapították azt is, hogy a mája megnagyobbodott, viszont azt tanácsolták, hogy továbbra is szedjük a trocoxilt a fájdalmak elkerülése miatt. Bármilyen gyógyszeres terápiát vagy ha bármit is tud ez ügyben nekünk tanácsolni nagyon szépen megköszönnénk! Alábbiakban csatolom a kutyámnak az eredményeit vérvétel, röntgen felvétel, ultrahang. Mindenképp szeretnénk a családommal, hogy az élet minősége ne romoljon és fájdalmak nélkül vészelje át ezt az időszakot, de nem akarunk tétlenül sem várakozni ezért is kérnék mindenféleképpen valamilyen módon a segítséget.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

Az ultrahang vizsgálat során megállapított lépdaganat a léprepedés veszélye miatt állandó életveszélyt jelent a Macinál, pedig az is lehetséges, hogy a talált lépdaganat nem rosszindulatú.
Elsősorban azt tanácsolom, hogy amennyiben kezelőorvosa is egyetért, úgy érdemes lehet a műtéti kockázatokat vállalni és a lépeltávolítást (és szövettani vizsgálatot) választani, hiszen ezzel 1.)  kiderülhet, hogy a lépdaganat jóindulatú, nincs szükség semmilyen más onkológiai kezelésre, és megszűnik az állandó életveszély, vagy 2.) rosszabb esetben kiderülhet, hogy a lépdaganat rosszindulatú (pl hemangiosarcoma), de legalább az esélyeket, kezelési lehetőségeket pontosabban megismerhetjük. Egy 14 éves Sharpei valóban nem fiatal már, de  számtalan sikeres lépeltávolítást hajtottak már végre hasonló korú betegeken. Ha ugyenezt a beavatkozást nem tervezetten, hanem egy vérző lépdaganat miatt egy éjszakai ügyeletben kell elvégezni, úgy az esélyek jóval rosszabbak.
Ha a műtét és más onkológiai kezelések kizárását eldöntötték, úgy a léptumor szövettani eredetét, jó-, vagy rosszindulatúságát sem tudhatjuk jelenleg, így igazából nem tudhatjuk a betegség várható lefolyását.
A Maci kiegészítő kezelésére többféle biztonságos és hatékony gyógynövény hatóanyagú szert is lehet ajánlani.
Májelégtelenség kezelésére: https://fitovet.hu/termek/hepaphyte-tabletta/
Immunrendszer támogatására: https://fitovet.hu/termek/immunorm-tabletta/
Önökkel és állatorvosaikkal együtt én is azt remélem, hogy a Maci lépléziója nem rosszindulatú, és még jónéhány évig élvezik társaságát.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993