macska

2023.07.07.

Üdv!
A kiscicát találtam, kb 2 hónapos lehet! A gerincénél volt neki harapás ami 3 lyukból állt. 2 ebből kevésbé a 3. nagyon csúnya volt és gennyedzett. Óvatosan eltavolítottam neki a rászaradt és levelet bőr darabokat a sebekről majd kinyomkodtam neki a maradék gennyes q sebből steril mul lappal, ezútán betadinnel fertőtlenítettem neki. A két hátsó lábát húzta, de a wc-zést érzékelte! Kb 3 hét alatt elérhető, hogy a cica használni tudta a lábait, de ezzel egyidejűleg nagyon csúnya kötőhártya gyulladás lett. Ezt elkezdtem neki kezelni szemcseppel és Tetránnal és bár lassan, de gyógyult. Annyira rá terjedt a szemére hogy eltakarta a szembogara felét mindkét oldalon! Aztán 2 napja történt a cicával, hogy a szembogara kitàgult bámult a semmibe és körbe-körbe kezdett el jàrni az udvaron! Elkezdtek rohamai lenni [mondjuk az előtte is volt neki nèha], de egy nap többször, sőt szinte egésznap! ilyenkor kèzbe veszem és nyugtatni próbálom! Most ott tartunk, hogy nem reagál a külvilággal újra húza a làbbait, tiszta orrcseppey üvegből italom és antibiotikumot tuszkolok belé. Enni eszik, de ma este màr azt se tette! Az állatorvosi azt mondta engedjem el mármint hagyjam meghalni! De olyan kis harcos! Mi tehetnék mèg èrte? Mi történt vele? Egyik nap ment még kicsit játszott is utána pedig nem reagált semmire! Kicsit kint lóg a nyelve. A szembogara az egyik oldalon nagyobb! Mi történik vele most? Annyira szeretnék rajta segíteni!

Nem tudom, hogy a korábbi és a jelenlegi tünetekből mennyi az, ami a harapásos sérülésből és ehhez társuló bakteriális fertőzéshez társítható, és mit okozhat az oltatlan kölyök esetleges vírusos megbetegedése(i), parazitás fertőzése(i), alultápláltsága és esetleges egyéb problémái. Én azt sem tudom, hogy volt-e láza, jelenleg van-e láza a kölyöknek.

Korábban is állatorvosa aktív közreműködésére lett volna szükség, és jelenleg is csak a kölyök részletes kivizsgálásával lehetne kideríteni a problémáit, ezzel az esélyeit és az esetleges kezelési megoldásokat. Állatorvosa nélkül csak találgatásokra hagyatkozhatunk, nem tudjuk mik az esélyek, nem tudjuk miként lehetne tenni a kölyökért, és azt sem, hogy ha túléli a kritikus napokat, heteket úgy milyen fogyatékosságokkal, maradványtünetekkel kell leélnie az életét. Érzésem szerint és az olvasottak alapján azonnali intenzív kezelés (infúziós terápia, antibiotikum/gyulladáscsökkentő kezelés, paraziták elleni kezelések, helyi kezelések …) esetén is kétes az erőfeszítések kimenetele, és ha sikerül is megmenteni a cica életét, úgy is maradhatnak bénulásos-, szem- és egyéb tünetek élete végéig. Ha ezt elfogadva is szeretne mindent megtenni a kölyökért, úgy azt állatorvos segítségével tegye.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993