Macska

2024.04.20.

Üdvözlet újra. Kisvárdán lakunk. Itt Varga János az állatorvos, mióta ismerem, vagy 15 éve, 3 alkalommal mind a 3 macskát megölte. Nem viszek hozzá több állatot. 2 éve egy másik macskánknak feldagadt alul az álla és mint egy nagy gennyzacskó lett. Cifloxint adtam neki, nagyon keveset 5 napon át és meggyógyult tőle. A sziámi macskánk vasárnap este óta eszik kevesebbet, hétfőn még evett délután, ha közelítek a szájához, elkezdi haboztatni, amúgy nem nyáladzik, ha nem megyek hozzá közelebb a szájához. Én még ilyet nem láttam, lassan már félelmetes. Mi a nyavalyát kapott el, amikor ugyanott volt, ahol a többi. Nem értem. Az összes többi jól van. Féltem, mert nagyon szeretem és nagyon szép. Ma már délután nyalogatta a tápot. Bár meggyógyulna.

Ahogyan állatorvosa is, én is több betegséget tudok elképzelni, ami a leírt tünetekkel jelentkezik.

Kijáró macskák esetében pedig kiemelten fontos, hogy minden egyed ivartalanított, rendszeresen oltott és folyamatosan parazitamentesített legyen. Ha ez nem így van, akkor állandósulnak a problémák.

Én is örülnék, ha magától meggyógyulna a fiatal macska, és előfordulhat, hogy ez alkalommal sikerül is nekik, de sajnos az is, hogy diagnózis és kezelés nélkül elveszítjük őket. Mint ahogyan az is, hogy ha túl későn lesz diagnózis, vagy végzetes vírusos betegsége(ke)t sikerül összeszedni a cicának, úgy állatorvosa sem tudja megmenteni őt.

Vizsgálatok nélkül sem én, sem más nem tudja kitalálni, hogy a lehetséges tucatnyi okok közül pontosan mi jelentkezhetett a cicánál. Önben felmerült a darázscsípés, és még az sem kizárt, hogy igaza van. De én, (ahogyan állatorvosa is) láttam már ilyen tüneteket sokféle vírusfertőzés (macskanátha, panleukopénia, leukózis, FIP …) de csont beékelődés, harapott sebek, fog/fogmedri gyulladások, fekélyek, szájüregi daganatok … és még más betegségek esetében is.

Kitalálni szinte lehetetlen, hogy mi jelentkezett ennél a cicánál, de részletes vizsgálatokkal ki lehet deríteni az okot, és valószínűleg meg lehet gyógyítani a cicát.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993