Macska

2021.03.02.

Tisztelt Doktor Nő!
14 éves cicánál időskori bronchitist diagnosztizáltak.Szteroidra rosszabbodik az állapota elkezd köhögni és a felszakadó váladékot nem tudja mindet lenyelni volt hogy egy része megakad a légutakban és majdnem megfulladt a cica.Kapott antibiotikumot..röntgenen látszanak a jelei a betegségnek.Antibiotikus kezelés után légvétele csendesedett..látszólag minden rendben volt..de a következő röntgen képe még kicsit rosszabb volt,mint előzőleg.Most theospirex 150mg kap.Igazából ránézésre minden normális..kicsit gyorsabban veszi a levegőt de fut,ugrál,eszik,iszik,dolgát végzi…két naponta egyszer köhög-csak azóta,hogy kapja a theospirexet-de ez kb 10 mp-ig tart valamennyi váladékot felköhög lenyeli..és rendben megy minden tovább.Köptető nem segítene az állapotának a javulásában-paxirasol? Van olyan kezelés,gyógyszer ami tartósan javít az állapotán vagy olyan szinten tartja,hogy nem romlik?Esetleg meg is gyógyulhat ebből…Vérvétele meg volt amit lehetett azt mindent megvizsgáltak és teljesen tökéletes volt minden adat még csodálkozott is az orvos,hogy egy ilyen idős cicának,hogy lehetnek ilyen jó leletei.tehát más minden rendben van nála ezek szerint.
Tanácsát megköszönöm

Én is erősen csodálkozom, hogy miként lehetnek az adatlap szerint oltatlan, kijáró 14 éves cicának minden leletei rendben. Szinte hihetetlen számomra, és hajlok afelé, hogy ha még több vizsgálatot végeznének, úgy kiderülhetne azért jónéhány eltérés, neadjisten a bronchitisz hátterére (vírusfertőzések?, parazitózis?, szívelégtelenség?, neoplasma?, toxikózis ? …) is fény derülhetne.

Elsősorban a cica részletes kivizsgálását javaslom, de azt semmiképpen, hogy saját hatáskörben gyógyszerezze otthon a cicát. Minden ötletét vitassa meg állatorvosával mielőtt alkalmazná.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993