Macska csuklás, száraz mancs

2020.02.23.

Tisztelt orvos!

Két éves, ivartalanított kandúrom az utóbbi egy évben sokat betegeskedett, az év végén egy kilátástalan betegséget élt túl. 1-2 hónapos folyamatos állatorvoshoz járáson és kezeléseken esett túl. (Genny képződött a mellkasában, Nocardiahoz hasonló fertőzése volt)
Januárban gyógyult meg. Azóta viszont nagyon hullámzó a kedve és az étvágya is. Ezért tennék fel két kérdést, hátha el tudom kerülni, hogy újra orvoshoz kelljen vinnem (természetesen viszem, ha kell), mert lehet ez viselte meg annyira.
Kb egy hete azt vettem észre rajta, hogy a fejét és a hátsó valamint az első lábait is rázza rendszeresen. A mancsa repedt, száraz és durva tapintású. Mi lehet az oka és hogy lehet kezelni?
A fülében volt egy kullancs, aminek az eltávolítása után is rázza a fejét. A helye nem pirosodott be. Decemberben kitisztították a fülét.
A másik problémánk régebben kezdődött, kb 1 hónapja. Két naponta hajnalban ment a hasa, szeles volt. Napközben kint szokott lenni, de ha bent is volt nem észleltünk hasmenést. Kissé narancssárgás színe volt a székletének.
Nem tudom, összefüggésben van e azzal, hogy sokat csuklik, naponta akár többször is kb 1 percig. Van amikor étkezéstől függetlenül. Nagyokat nyel és sokat nyalja a száját.
Mitől lehet ez? Ön szerint szükséges az állatorvosi vizit?
Köszönöm, ha elolvasta és a válaszát is!

Nagyszerű, hogy sikerült megmenteni a cicát a gennyes mellüregi betegségből. Sajnos a leírásából az sem eldönthető, hogy a jelenlegi szerteágazó megfigyelések, tünetek mennyiben állnak összefüggésben az év végi  betegséggel, és az sem, hogy egyetlen betegséggel, vagy több bajjal kell megküzdeniük. Nem lehet más a tanácsom, minthogy keresse fel állatorvosát, és mesélje el neki a megfigyeléseit.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993