Macska gyógyszer

2024.03.21.

Jó estét! A rokonom macskákat tart. Több van neki. Pár jár kóborolni. Egy ilyen kóborló egy hónap után könnyező szemmel ment haza, soványan és alig evett valamit. Adott neki ferdocat féreghajtót, hátha féreg miatt van. Egy nap múlva egy kis morzsa algopyrint, mert mintha a torka fájt volna, ezt látta rajta. Allergiás reakció lehet – e a két gyógyszertől vagy valamelyiktől. Ezt kérdezi. Egy nappal a két gyógyszer után ugrált és ki akart menni. Előtte meg mintha nehezen vette volna a levegőt. Viszont a szeme már nem volt csipás, sem az orra. Magát hibáztatja, hogy ő jót akart neki. Régen az algopyrin használt a többi macskájának,

Nézze, szerintem nem kell magát hibáztatnia rokonának a jószándéka, sem a cica kezelése miatt, én sem teszem ezt.

Ha a cica a Ferdocat és az Algopyrin beadása után teljesen tünetmentessé vált, akár a gyógyszerek beadása miatt, akár annak ellenére …. úgy én is Önökkel együtt örülök.

Ha bármilyen tünetet észlelnek a cicánál, úgy pedig érzésem szerint fel kell keresniük állatorvosukat, elmondják neki az előzményeket, és kérjék a cica kivizsgálását és kezelését.

Én senkinek nem tanácsolhatom, hogy egy oltatlan, kijáró cicát, ha betegen (étvágytalanság, soványság, könnyező szemek, torokfájás …majd nehezített légzés ? …) megy haza, akkor otthon állatorvosi vizsgálat nélkül Ferdocat-tel és Algopyrinnel kezeljék.

Ha sikerült meggyógyítani a cicát a mostani kaland után, úgy érdemes lenne a védőoltásait, parazitamentesítését rendezni, majd (ha esetleg még ivaros a fiatal kandúr, úgy a herélés idejét is megbeszélni, hogy lehetőség szerint ne ismétlődjenek meg a hasonló történetek.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993